TVOETO RADIO

Blog

SOLAR SUMMER и SOLAR ISLAND се сливат в 48-часов фестивал

SOLAR Summer даде своя старт с едно незабравимо събитие на пристанище Бургас. Дългоочакваното гостуване на Solomun се превърна в близо час над потвърденото от екипа му време, а връзката му с публиката беше неповторима.

“Историческо парти, което спокойно попада в личния ни ТОП 10 през годините”, споделят организаторите от YALTA CLUB за първото събитие от поредицата SOLAR Summer.

В резултат на откриващата фестивална вечер на пристанището, в община Бургас са получени редица сигнали от граждани, притеснени от нивата на звука и от продължителността на събитието. Многобройните оплаквания довеждат до молба към организаторите за предприемане на мерки за предстоящите летни събития, свързани с ограничения и компромиси относно стандартите, които YALTA CLUB не са склонни да направят. Общите усилия на организаторите и община Бургас водят до решението, което беше обявено вчера в официалната страница на клуба.

Всички събития от лятната програма на SOLAR Summer се местят на остров Света Анастасия, където публиката ще се забавлява в продължение на 48 часа. Билетите за събитията на острова важат без презаверка, но капацитет ще бъде ограничен, а цената на нощните партита скоро ще бъде променена.

Програмата за SOLAR Island за втория уикенд на август ще започне с дебютното гостуване на легендарния Diplo у нас заедно със Seth Troxler на 11 август през нощта. Продължава с Нюйоркският ветеран Victor Calderone през деня на 12 август и Denis Horvat през същата нощ. Мащабният фестивал на остров света Анастасия ще приключи в компанията на техно величието Dubfire през деня на 13 август.

Очаквайте допълнителна информация и разписание за корабите, които ще транспортират до и от острова по време на целия уикенд.

Организаторите напомнят, че дневните събития SOLAR Island започват още този уикенд с ограничен брой билети, които все още са достъпни в мрежата на Eventim, OMV, YALTA CLUB и Grabo.bg На 5 август, зад пулта ще бъдат аржентинецът Hernan Cattaneo и резидентът на YALTA CLUB Liubo Ursiny. Дневното парти ще продължи от 12:00 до 21:00 часа, когато двамата артисти ще представят дълъг съвместен “back 2 back” сет, за трета поредна година. През следващия ден, в същите часове, на острова ще пристигне Kristian Beyer от дуото Âme, който ще представи удължен сет за публиката.

Програмата на SOFIA SUMMER FEST за месец август

Летният фестивал на София се завърна и тази година, а множество от събитията през месец юли бяха разпродадени. „Изключително сме благодарни на всички, които ни посещават, и продължаваме със силната програма и през месец август. Препоръката ни към всички е да купуват своите билети предварително, за да не останат неприятно изненадани“, споделя Борислав Чучков, програмен директор на фестивала.

Програмата за август месец:

1 август – 20:30 часа, „Златните години на джаза“, с Марина Господинова

2 август – 18:00 часа, „Смирен“, филм с Христо Петков; 20:00 часа, „Чалга“, филм на Мариан Вълев

3 август – 18:00 часа, „Повелителят на горите“, филм; 20:30 часа, „Бум – Бум, еволюция на престъпното мислене“, постановка с участието на Михаил Билалов

4 август – 18:00 часа, „Марсел Марсо: изкуството на тишината“, филм; 20:15 часа „Игра на доверие“, филм с Яна Маринова

5 август – 11:00 часа, „Слънчев лъч“, детско представление“; 18:30 часа „16-та република. Предателството на БКП“, филм; 20:00 часа „Сестра“, филм на Светла Цоцоркова

6 август – 11:00 часа, „Червената шапчица“, детско представление; 19:30 часа, „Пощенска кутия за мръсни приказки“

7 август – 20:00 часа, „На къс повод“, комеди шоу с Алекс Раева и Ненчо Балабанов

8 август – 17:00 часа, „Снимка с Юки“, филм с Руши Видинлиев; 20:30 часа, „Защото съм известен“, комедийно шоу с Филип Аврамов

9 август – 17:00 часа, TILT”, филм с Явор Бахаров и Радина Кърджилова; 20:30 часа, MILF”, stand up комедия с участието на V for Venetta

10 август – 20:00 часа, „Един мъж не стига“, спектакъл с участието на Кръстю Лафазанов, Павел Иванов, Емануела Шкодрева и Васил Драганов

11 август – 20:00 часа, концерт на Иво Димчев

12 август – 11:00 часа, „Дядо вади ряпа“, детско представление; 17:00 часа, Международен ден на младежта

13 август – 11:00 часа, „Трите прасенца“, детско представление; 17:00 часа „Рейнско злато“, филм; 20:45 часа, „Пробуждането. Можем ли да излъжем матрицата“, филм на Стойчо Керев.

15 август – 20:30 часа, „Как се стигна до тук“, автобиографичен стенд-ъп на Део

16 август – 20:30 часа, „Петък 13, спектакъл с участието на Мариана Миланова, Христо Гърбов и Мария Сапунджиева

17 август – 20:30 часа, „За любовта и всичко останало“, моноспектакъл на Иван Тодоров. Текст Яна Борисова

18 август – 20:00 часа, „Четиримата пианисти“, концерт

19 август – 11:00 часа, „Лече-Буболече“, детско представление; 20:00 часа, Целият Stand up с Дими Деански

20 август – 11:00 часа, „Новите дрехи на царя“, детско представление; 20:30 часа, „Бай Рок“, спектакъл

21 август – 20:00 часа, концерт на Владо Михайлов, победителят от „Като две капки вода“

22 август – 19:30 часа, „Благородният испанец“, с участието на Станимир Гъмов, Румен Угрински, Даниел Пеев, Петьо Петков – Шайбата, Цветомир Иванов, Стефан Рядков, Албена Павлова, Невена Бозукова, Жанина Стоилова и Мария Илиева

23 август, 20:00 часа, „Съседите отгоре“, с участието на Лилия Маравиля, Силвия Петков, Иван Бърнев и Емил Марков

24 август, 19:30 часа, „Баща ми се казва Мария“, с участието на Асен Блатечки, Станимир Гъмов, Стефан Рядков, Невена Бозукова, Жанина Стоилова и Петьо Петков – Шайбата

25 август, 20:00 часа, „Петък вечер“, с участието на Филип Буков, Христо Пъдев, Стоян Дойчев и Павел Иванов

26 август, 20:00 часа, „От всички страни“, с участието на Стефания Колева, Александра Сърчаджиева, Деян Ангелов и Дарин Ангелов

27 август, 18:30 часа, United Kids Festival”

29 август, 20:30 часа, „Сватба със закъснител“, с участието на Филип Аврамов, Мая Бежанска, Тони Минасян, Илияна Лазарова и Христина Джурова

30 август, 20:00 часа, „ДГД“, stand-up с Капитана, Кючуков и Донски

31 август, 19:30 часа, „Жена ми се казва Борис“, спектакъл с участието на Станимир Гъмов, Румен Угрински, Стефан Рядков, Петьо Петков – Шайбата, Диана Любенова, Ернестина Шинова и Жанина Стоилова

Пълната програма на фестивала: http://sofiasummerfest.bg

Vola Open Air във Врачанския Балкан

Поредното издание на музикалния фестивал Vola Open Air ще събере за три дни почитателите на новаторското некомерсиално изкуство в подножието на връх Околчица във Врачанския Балкан. Това е девето издание на фестивала, който стартира през 2008 година.

Официалното откриване ще е тази вечер, в 20 часа. През трите дни гостите ще могат да чуят и видят изпълненията на DJ Q, Dj Marky, LEFTO EARLY BIRD, STAMINA MC, Leena, Yana & Kamen, Pistamashina и още много други наши и световни музиканти, творящи в соул, фънк drum’n’bass, хип-хоп и др.

Три сцени са подготвили организаторите – основна, под паметника и арт-сцена.

Освен тях ще има хамачена градина, графити работилницата, базар за ръчно изработени стоки, йога, масажи, цирково изкуство, филми, обясняват организаторите, които очакват поне 800 човека да посетят фестивала.

За по-лесното придвижване има осигурен транспорт, които ще тръгва от жп-гара Враца. Точните часове са публикувани на фейсбук-страницата на проявата.

Пътуващият кинофестивал “Филмирай” гостува в Казанлък

Пътуващият фестивал “Филмирай” гостува за поредна година в Казанлък, като този път ще представи европейски филмови продукции.

Прожекциите ще се състоят от 14 до 16 юли.

Кинофестивалът ще започне с прожекцията на филма “Как се научих да летя”, който е съвместна продукция на Сърбия, Хърватия, България и Словакия.

Лентата разказва история за една привидно скучна ваканция с две възрастни дами на идиличен средиземноморски остров, която се превръща в сериозно събитие за 12-годишната София.

Там тя получава първата си целувка, среща се отново с отдавна разделеното си семейство и осъзнава преходността на живота, посочват организаторите.

Режисьор на филма е Радивое Андрич, който е един от най-популярните кинотворци не само в Сърбия, но и в цяла Югоизточна Европа.

В Казанлък ще бъде представена и френската лента “Лъжецът”, която разказва историята на Жером – “компулсивен лъжец”, чиито лъжи в един момент започват да се сбъдват, а в последната вечер фестивалът ще завърши с италианската продукция “Доктор на повикване”.

Филмът разказва за лекаря Пиерфранческо, който работи нощем и не е особено учтив с пациентите си.

Прожекциите ще се състоят в в центъра за култура “Алиолува къща”. При лошо време те ще бъдат преместени в зала “Любомир Кабакчиев”, уточняват от Общинския театър в Казанлък.

Супер популярният украинец Иван Дорн пристига за BREEZE FEST

След новината, че големите Black Eyed Peas избират BREEZE FEST вБългария за единствена точка в Югоизточна Европа от световното си турне, феновете  вече имат нов повод за нетърпеливо очакване.

На 22. 07. 2023 г., специално за BREEZE FEST, в Бургас пристига звездата на руската и украинска сцена Иван Дорн. Хитовете му  са слушани и споделяни милиони пъти в музикалните платформи, което го налага като емблема на модерния поп. Миксирайки поп, електронна музика и фънк, Дорн неколкократно печели приз за най-добър изпълнител и за артист с най-добър концерт на живо. Дори само това обещава неповторимо музикално изживяване, по време на BREEZE FEST, но организаторите добавят и още имена с wow ефект!

На 22 юли, по време на  BREEZE FEST Burgas,  на две сцени с безкомпромисно звучене ще излязат още:Дара, група „Молец“, Папи Ханс, Керана и Мила Роберт. Най-горещите български звезди също ще зарадват феновете с безапелационните си хитове, а музикалната селекция и мащабът на фестивала дават заявка BREEZE FEST да бъде едно от забележителните морски събития. Освен с изключителния си мейнстрийм мащаб BREEZE FEST се отличава и със своята уникална социална концепция. Екипът на феста предвижда специален, но не и отделен достъп за хора в неравностойно положение, за да могат те пълноценно и без ограничения да изживеят случващото се.

Международния маскараден фестивал „Кукерландия“ започна

Двадесет и четвъртото издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“ започна с весело карнавално шествие на деца от детски градини, училища, читалища и школи, в което също участваха техните учители и ръководители.

         Пъстроцветната колона от маскирани беше предвождана от Гайдарския състав при Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ – Котел с ръководител Красимир Рачев, следван от ямболската кукерска група, кметовете на община Ямбол и община Тунджа, техните гости и три гигантски маски, придвижвани от кукери от Ямболския край.

         Шествието премина по улица „Търговска“, площад „Освобождение“ и спря на улица „Г. С. Раковски“ пред сцената, на която в 18:00 часа започна официалното откриване на „Кукерландия“ със слово на кмета на община Ямбол Валентин Ревански.

„Настъпи времето на единствения в България маскараден фестивал, който се провежда вече 24 години – „Кукерландия“! Ямбол и селата от община Тунджа ще бъдат огласени от екота на звънците, хлопките и чановете на маскираните защитници на доброто, които отново ще измолят плодородие, щастие и късмет за нашата благословена земя. Кукерският обичай е най-древната маскарадна традиция в България и има хилядолетна история. Кукерите са символ на човешката вяра в доброто, на надеждата за по-добър живот. Нека предаваме тази традиция на своите деца и внуци, както и ние сме я приели от бащи и дядовци,“ каза пред събралите се хиляди хора кметът на Ямбол.

         Министърът на туризма д-р Илин Димитров сподели своите впечатления от емоционалното начало на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“: „За пръв път съм тук, но атмосферата е невероятна. И докато в Перник гонят демони, тук вие привличате плодородието. Над петдесет групи, над хиляда и петстотин участници – това за един министър на туризма е безкрайна радост. Виждам пълни площади, виждам хора с усмивки, това е нашата работа: да стимулираме, да покажем и подкрепим чудесата на България. А тук това безспорно е едно чудо!“

         Министърът връчи на кмета Валентин Ревански грамота за приноса на община Ямбол в опазването и обогатяването на българските национални традиции и автентични обичаи и съпричастност към инициативата за популяризиране на „Бранд България“.

         Гайдарският състав, чиито участници са ученици от 11 до 18 години, възпитаници на първото в Европа училище за изучаване на автентично музикално и танцово фолклорно изкуство – НУФИ “Филип Кутев” – Котел, разпали кръвта на публиката със звучни и емоционални мелодии, изпълнени с един от най-любимите български народни инструменти – гайдата.

        След това младата етно хаус певица DIA се качи на сцената и представи  както свои хитови музикални проекти, така и емблематични песни от различните фолклорни области на България, аранжирани със съвременни денс ритми.                      

         Официалното откриване на двадесет и четвъртото издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“ завърши по впечатляващ начин.

        „ЖАР театър“ поднесе невероятно зрелище – „В края на мрака“, огнено-светлинен театрален пърформанс „В края на мрака“, подготвен специално за „Кукерландия“ по музика на Йордан Владев и Силдар Борисов-Дари.        

Финалът на спектакъла беше ознаменуван със заря, която озари нощното небе над Ямбол.

SOLAR SUMMER и SOLAR ISLAND се сливат в 48-часов фестивал

SOLAR Summer даде своя старт с едно незабравимо събитие на пристанище Бургас. Дългоочакваното гостуване на Solomun се превърна в близо час над потвърденото от екипа му време, а връзката му с публиката беше неповторима.

“Историческо парти, което спокойно попада в личния ни ТОП 10 през годините”, споделят организаторите от YALTA CLUB за първото събитие от поредицата SOLAR Summer.

В резултат на откриващата фестивална вечер на пристанището, в община Бургас са получени редица сигнали от граждани, притеснени от нивата на звука и от продължителността на събитието. Многобройните оплаквания довеждат до молба към организаторите за предприемане на мерки за предстоящите летни събития, свързани с ограничения и компромиси относно стандартите, които YALTA CLUB не са склонни да направят. Общите усилия на организаторите и община Бургас водят до решението, което беше обявено вчера в официалната страница на клуба.

Всички събития от лятната програма на SOLAR Summer се местят на остров Света Анастасия, където публиката ще се забавлява в продължение на 48 часа. Билетите за събитията на острова важат без презаверка, но капацитет ще бъде ограничен, а цената на нощните партита скоро ще бъде променена.

Програмата за SOLAR Island за втория уикенд на август ще започне с дебютното гостуване на легендарния Diplo у нас заедно със Seth Troxler на 11 август през нощта. Продължава с Нюйоркският ветеран Victor Calderone през деня на 12 август и Denis Horvat през същата нощ. Мащабният фестивал на остров света Анастасия ще приключи в компанията на техно величието Dubfire през деня на 13 август.

Очаквайте допълнителна информация и разписание за корабите, които ще транспортират до и от острова по време на целия уикенд.

Организаторите напомнят, че дневните събития SOLAR Island започват още този уикенд с ограничен брой билети, които все още са достъпни в мрежата на Eventim, OMV, YALTA CLUB и Grabo.bg На 5 август, зад пулта ще бъдат аржентинецът Hernan Cattaneo и резидентът на YALTA CLUB Liubo Ursiny. Дневното парти ще продължи от 12:00 до 21:00 часа, когато двамата артисти ще представят дълъг съвместен “back 2 back” сет, за трета поредна година. През следващия ден, в същите часове, на острова ще пристигне Kristian Beyer от дуото Âme, който ще представи удължен сет за публиката.

Празникът на хляба в Ресен навърши 10 години

Десетото издание на Празника на хляба се проведе във великотърновското село Ресен. Хора и състави от община и област Велико Търново, както и от цяла България се събраха в сградата на Читалище „Народна просвета-1874“, за да покажат майсторството си в месенето на различни видове хляб, пита, погача и др. Конкурсната програма бе съпътствана и от фолклорни изпълнения и представяния на старинни обичаи.

„Хлябът е неизменна част от всичко това и винаги е бил на почит за нас, българите. „Като има хляб – има всичко!“, гласи една от народните ни поговорки. Благодаря на всички, които опазват и съхраняват българските традиции, обичаи, бит и фолклор“, написа във Фейсбук страницата си кметът на Община В. Търново Даниел Панов.

А по време на празника приветствия отправиха заместник-кметът Нейко Генчев и Радослава Иванова от името на Кметство Ресен.

Празникът на хляба бе организиран от Читалище „Народна Просвета-1874“ и Кметство Ресен, подкрепен от Община В. Търново.

Кино под зездите в Кюстендил

За осми път “София Филм Фест“ гостува в Кюстендил със специална селекция от филми.

Жителите и гостите на Кюстендил могат да гледат специално подбрани филми под звездите, в центъра на града, в шест филмови вечери между 21 юли и 25 август, киноманите ще имат възможност да се насладят на кинолентите.

На 13 август ще има прожекция в “Кино в театъра“. Входът е свободен.

Тази вечер от 21.00 часа ще се прожектира филмът “Как се научих да летя“. Това е най-новата творба на сръбския режисьор Радивое Андрич, добре познат на българските зрители с хитовете “Светкавици“ и “Когато порасна, ще стана Кенгуру“.

Една привидно скучна ваканция с две възрастни дами на идиличен средиземноморски остров се превръща в безценно преживяване за 12-годишната София – тя намира нови приятели, получава първата си целувка, среща се отново с отдавна разделеното си семейство и преживява незабравими приключения.

“Helloween” закриват “Midalidare Rock In The Wine Valley” 2023

Последната фестивална вечер на тазгодишното издание на “Midalidare Rock In The Wine Valley” 2023 продължава с “Fortress Under Siege”, “Battle Beast”, “Epica”, а вълнуващото преживяване ще закрият музикантите от световноизвестната група “Helloween”.

Германските хевиметъл легенди са вторият хедлайнер на третото издание на фестивала.

“Helloween” са не само символ на германската метъл сцена, но и пример за постоянно развиваща се група. На фестивала формацията идва с емблематичното трио гласове – Михаел Киске, Анди Денис и Кай Хансен, а най-приятната изненада за родните феновете е, че бандата подготвя различен фестивален сет за лятото на 2023 година.

“Helloween” е една от най-уважаваните германски метъл групи и пионери на германския мелодичен спийдметъл. Групата прави турнета от 1984 година и през годините е била част от всички мащабни световни рок фестивали като Rock in Rio, Wacken Open Air, Loudpark в Япония, полския Woodstock.

В досегашната си кариера групата е продала над 10 милиона копия от албумите си, като е получила 14 златни и 6 платинени музикални награди.

Enigma идват в България за концерт

Оригиналните гласове на формацията Enigma идват в България за концерт в зала 1 на НДК на 23 октомври, съобщават организаторите от Fest Team.

Enigma има три номинации за „Грами“, 70 милиона продадени плочи, над 100 златни и платинени сертификата за продажба на албуми.

„От началото на 90-те години на миналия век Enigma вълнува публиката по целия свят с уникалната си смесица от електронна, ембиънт и уърлд музика. Децата на 90-те безпогрешно разпознават омагьосващите звуци на Sadeness, Return to Innocence, Gravity of Love и много други, а сега ще могат и да ги чуят на живо от оригиналните гласовете на Enigma  с участието на Андрю Доналдс, Angel X и Фокс Лима, заедно с още от над двадесет песни от албумите The Rivers of Belief, Mcmxc A.D и Amen”, разказват от  Fest Team.

Когато Enigma се появява през 1980 г., германският продуцент на проекта Майкъл Крету, вдъхновен да представи абсолютно нова форма на артистично изразяване с мистични и експериментални компоненти, слага началото на нещо, което скоро ще се превърне един от най-популярните и загадъчни музикални проекти. Синтез от музикални стилове, първият албум Mcmxc A.D (1990) поставя началото на поредица творби и албуми, сливащи класически и модерни елементи – от григориански песнопения, етнически псалми, църковни камбани и органи до рап и дъбстеп влияния.

Концертът на Дзукеро в София се отлага за догодина

Концертът на Дзукеро в София се отлага за 29 април 2024 г. „Налага се да ви уведомим, че поради медицински причини, наложили забрана от лекарския му екип за полети в течение на три седмици, любимият на всички ни италиански артист Дзукеро няма да кацне тази седмица в София“, съобщават организаторите от „София мюзик ентърпрайсис“ (СМЕ).

„Тези форсмажорни обстоятелства налагат преструктуриране на цяла секция от голямото му световно турне и България, заедно с други околни страни, попадна именно в този период. Дзукеро моментално избра за София първата възможна дата в началото на 2024 г.“, допълват от СМЕ.

Мястото остава същото – зала 1 на НДК. За всички, които проявят търпение и разбиране към артиста, закупените билети ще важат за новата дата без да е необходима презаверка, допълват още от СМЕ.

Дзукеро и екипът му съжаляват, че трябва да отложат срещата с българската публика, която винаги е проявявала голям интерес и подкрепа към музиката му. Дзукеро няма да може да излезе на сцената на 23 юни 2023 г., но ще очаква с нетърпение новата дата за среща с българските фенове – 29 април 2024 г.“, се казва в официално изявление от екипа на артиста.

За всички, които искат да върнат билетите си, това ще е възможно от 3 юли до 29 септември.