ПОЛЕЗНО

Nasimo рисува на живо детството си в Sofia Ring Mall

На 28 и 29 септември Nasimo и едни от най-добрите артисти от българската графити сцена ще се съберат заедно на терена на амфитеатъра на Sofia Ring Mall, за да пресъздадат на живо своите любими детски спомени в картини в първия по рода си арт графити брънч.

В рамките на двудневното събитие с начален час 12:00 организаторите от новостроящия се жилищен комплекс River Park канят всички, които искат да станат свидетели на създаването на творби – част от съвременното изкуство. Nasimo за първи път ще превърне в картини спомени от своето детство.

„Един от най-определящите периоди в живота на човек е неговото детство. Нашето беше изпълнено с приятели, игри навън и пълноценно общуване. Сега децата също са обградени от приятели и игри, но те са по-скоро в дигиталния паралел, който е само една успоредна реалност.

Това ги отдалечава от истинското общуване и изграждането на умения за комуникация, а също така и от чувството за единност с природата.“, сподели Станислав Трифонов – Nasimo. Именно това вдъхновява артиста да изгради проекта на картините, които ще пресъздават любим негов спомен, свързан с неговия брат и любимата му котка Белчо.

Арт събитието е вдъхновено от безгрижното детство, изпълнено с игри и забавления навън, именно това е определящо и за проекта на затворения комплекс River Park. Инфраструктурата на проекта се отличава с „умно планиране“ на вътрешното разпределение на комплекса и панорамни гледки към Витоша и града.

Над 80% от площта е предвидена за паркова зона с градини, места за отдих, детски площадки, джогинг алеи и парк за кучета. Екипът зад проекта цели да създаде пространство, което да предразполага към създаването на спомени, прекарани далеч от виртуалното пространство и да ги пренесе обратно  в реалния свят сред природата.

Компанията зад проекта River Park има повече от 40 години опит в областта на недвижимите имоти. Бъдещият комплекс се финансира от Real Estate Developments (RED), което е 100% дъщерно дружество на Dynamic Group – международна инвестиционна група със седалище в Холандия, основана през 1973 г., като по-голямата част от дейностите й са свързани с развитие на недвижими имоти в глобален мащаб.