Microsoft официално прекрати поддръжката на Windows Phone 8.1


Microsoft официално прекрати поддръжката на Windows Phone 8.1, която беше представена преди повече от 3 години през април 2014 г.

Това означава, че устройствата с платформата вече няма да получават ъпдейти и поддръжка, но в същото време американската компания продължава да поддържа Windows 10 Mobile, макар че засега няма признаци, че ще видим нови устройства с тази версия.

В допълнение напоследък Microsoft все по-рядко добавя към платформата от новите функции, които ще намерят място в есенното издание на Creators Update за Windows 10, а това повдига допълнителни въпроси около бъдещето й.

През последните седмици се заговори, че Microsoft работи по друг софтуерен клон на Windows 10 Mobile, който ще се ползва и в ново мобилно устройство, но засега всичко това е в сферата на слуховете.

Все още няма официална позиция около мобилните планове на компанията, но е очевидно, че Microsoft фокусира усилията си в други посоки. През идните месеци се надяваме да получим повече информация дали платформата ще продължи да бъде развивана или нейната поддръжка ще приключи през есента на следващата година, както е според актуалния план.

Предишна LG пуска на пазара смартфон с FullVision дисплей
Next Еминем записва нов албум