LG е големият победител на тазгодишните Red Dot Design Awards


LG Electronics (LG) е големият победител на тазгодишните Red Dot Design Awards, печелейки общо 20 Red Dot награди за превъзходство в дизайна, в това число и две „Best of the Best награди. Престижните отличия „Best of the Best бяха връчени на SIGNATURE OLED TV W и Smart InstaView хладилника за изключителна иновативност и принос към дизайнерското общество. Red Dot е един от трите най-влиятелни комитети за дизайн в света, редом до iF Design Awards и IDEA (International Design Excellence Awards).

LG SIGNATURE OLED TV W бе награден за внушителния си Picture-on-Wall дизайн, който превръща концепцията за телевизор в истинско произведение на изкуството. Супер тънкият профил на 65-инчовия W7, с дебелина по-малка от 4мм, създава илюзията за левитация във въздуха при монтаж на стена, правейки гледането на телевизия още по-вълнуващо. LG SIGNATURE OLED TV W също получи и 2017 iF Design Award, разнообразявайки портфолиото на награждаваните продукти от LG.

Хладилникът на LG InstaView Door-in-Door™ беше оценен от Red Dot заради успешната комбинация между красив уред и интерактивна технология. Хладилникът включва 29-инчов LCD сензорен дисплей, който става прозрачен само с две почуквания по екрана, което позволява на потребителите да надникнат във вътрешността на хладилника без дори да отварят вратата му. Smart Tag менюто има опция за добавяне на стикери и тагове направо върху екрана, за да отбележат по удобен начин точно каква храна има вътре. Също така, Smart Tag предлага на потребителите възможността да въведат срока на годност на всеки продукт, за да може хладилникът да напомни при изтичането му.

Освен двете „Best of the Best награди, LG получи още цели 18 престижни признания от съдиите на Red Dot. LG SIGNATURE OLED TV, лаптопите Gram, смартфонът V20, часовниците LG Style и Sports, серията безжични слушалки TONE и проекторите Minibeam бяха сред другите продукти от LG, чиито невероятен дизайн и технологична иновация бяха оценени с най-високите отличия.

“Признанието от уважавана организация като Red Dot за нас означава потвърждение, че LG оправдава очакванията да бъде лидер в областта на индустриалния дизайн”, казва Но Чанг-хо, вицепрезидент и оглавяващ дивизията корпоративен дизайн в LG Electronics. “Ще продължаваме да предлагаме продукти, които прекрачват границите както в дизайна, така и в технологиите, променяйки очакванията на потребителите, като едновременно с това максимално налагат още по-високи стандарти за естетика.”

LG Electronics, наред с другите LG компании, като LG Display и LG Hausys, ще участват на Milano Design Week от 4 до 9 април, за да изтъкнат значението на дизайна в ежедневието на потребителите си.

Предишна Валежи от дъжд придружени от гръмотевици
Next Трима водещи ще събуждат зрителите на Bulgaria ON AIR