ЛЮБОПИТНО

iOS 10 на Apple вече е на разположения за теглене

Apple официално пусна новата операционна система за мобилни устройства iOS 10, която е достъпна за всички модели смартфони, като се започне от iPhone 5 и за айпадите от iPad mini 2 нататък.

Новата система може да се качи безплатно чрез софтуерните актуализации или да се изтегли от iTunes.

Промените са свързани със заключването на екрана, гласовия асистент Siri, клавиатурата, фотогалериите, личните съобщения.

Приложението Siri е отворено за други приложения, актуализирарната фотогалерия вече разпознава лица и обекти, а клавиатурата може да подсказва отговори на зададени въпроси.

Екранът ще показва автоматично съобщения за позвънявания и други събития при най-малкото движение на айфона, а чрез технологията 3D Touch потребителят може да отговори веднага на съобщението.

При личните съобщения ще бъдат добавени множество нови ефекти и стикери. Ще можем да пишем съобщения на ръка направо на тъчскрийна и те ще се появяват като ръкописен текст.

Едновременно с това Apple пусна и новата версия на платформата watchOS 3 за ръчните часовници Apple Watch. Функцията Scribble може да разпознава буквите, които потребителят изписва на екрана на часовника, и да ги подрежда в текстово съобщение.

На 8 септември Apple представи новите модели iPhone 7 и iPhone 7 Plus – първите смартфони на компанията с водоустойчив корпус, с нов, по-мощен процесор и 12-мегапискелова камера с 6-слоен обектив и стабилизатор на изображението.