Huawei с над 20% ръст на пазара на мобилни устройства през 2017 г.


Компанията увеличи присъствието си на пазарите на мобилни устройства в 26 европейски пазари – от Стокхолм до Атина, с над 20% ръст в продажбите на годишна база.

Huawei Consumer Business Group представи бизнес резултатите за смартфон продажбите си през 2017 година в района Централна и Източна Европа, и Скандинавските държави.

„Huawei засилва позицията си в региона с над 20% ръст в търговската дейност“ – споделя Лонгруи Цио (Джефри), директор отдел „Потребителски устройства“ за Huawei България и Македония.
Отчитайки постоянно увеличение на продажбите, потребителското звено на компанията залага стратегически на иновациите в развойна и изследователска дейност, за да осигурява на потребителите предпочитаните от тях устройства.

„Уверени сме, че и през 2018 година, благодарение на новите смартфони, които предоставят интуитивно и достъпно преживяване за клиентите, ще демонстрираме нашия ангажимент и отдаденост към това, което правим“, добавя Лонгруи Цио.

Huawei отчита нарастващо търсене на смартфон устройства от всички ценови класове – от флагманите до бюджетно ориентираните модели. С цел да анализира промените в мобилната индустрия и да придобие повече информация за тенденциите сред потребителите, през ноември 2017 г. Huawei подкрепи авторитетно проучване от международната анализаторска компания IDC, озаглавено „Мобилен изкуствен интелект и бъдеще на интелигентните устройства“.

Данните показват, че през 2016 г. са продадени 5,6 смартфона за всеки продаден персонален компютър. Според оценката на IDC, повече от 60% от световното население ще притежава смартфони до 2021 година. Тези данни кореспондират с постоянния ръст в продажбите на потребителското бизнес звено на Huawei.

Позитивните резултати се отразяват на компанията и по отношение на разпознаваемостта й като премиум бранд в глобален план. През 2017 г. Huawei е класирана на 49-то място в класацията „Top 100 Most Valuable Global Brands“ на BrandZ, на 88-мо място в „The World’s Most Valuable Brands“ на Forbes, както и заема позицията под номер 40 в списъка с най-влиятелните брандове на Brand Finance Global 500.

Предишна TLC с премиера на "Отслабването на домашния ми любимец"
Next Turkish Airlines предлага самолетни билети с отстъпка чрез мобилното си приложение

No Comment

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *