ПОЛЕЗНО

Facebook ще напомня за посещение при лекар

Новият инструмент на Facebook, наречен Preventive Health, ще бъде достъпен под формата на мобилно приложение.

Facebook вече ще започне да напомня на потребителите си кога е време да посетят личния си лекар, за да се прегледат. Компанията въвежда специален инструмент, който на база демографски фактори като пол и възраст, ще определя кога е най-подходящият момент потребителите на социалната мрежа да посетят лекарския кабинет.

Социалната мрежа предприема тази стъпка, защото според данни на Центровете за контрол и превенции на заболяванията, милиони хора не посещават лекарските кабинети, за да си правят профилактичните прегледи.

Новият инструмент на Facebook, наречен Preventive Health, ще бъде достъпен под формата на мобилно приложение. Чрез новата услуга на социалната мрежа потребителите ще могат да разберат дали се нуждаят от мамографски преглед или да си направят тест, който да определи имат ли повишени нива на холестерол. Освен това Facebook ще помага на своите потребители да намерят най-близката до тях аптека.

За момента от новата услуга могат да се възползват само потребителите в САЩ. От социалната мрежа са казали, че с течение на времето услугата ще се разпространи в повече страни.