Селекция от първокласна музикална класика онлайн

От днес в платформата Neterra.TV+ ще можем да се насладим на серия от онлайн концерти, подбрани специално за любителите на класическата музика. Те ще могат да бъдат закупени от всяка точка на България и ще са за многократно гледане.

Незаменими и вечни теми от Шопен, Чайковски, Гершуин, Брамс, дирижирани от легендарни професионалисти като Херберт фон Караян ще радват сетивата и ще поканят пролетта в уюта на дома. Сред впечатляващите изпълнения са такива на Берлинската,  Виенската и Нюйоркската филхармония, както и на Лондонския симфоничен оркестър, а удоволствието ще може да се преживее на всякакво устройство.

Някой от концертите в селекцията представляват внушителни изпълнения под открито небе, създаващи магична атмосфера. Такъв например е „Три звезди в Мюнхен“ – Анна Нетребко, Йонас Кауфман и Томас Хемпсън омайват публиката с прочути арии и дуети от Верди, Пучини, Бизе. Концертът от Забранения град в Пекин пък ни среща с оперната звезда Аида Гарифулина, Даниил Трифонов на пиано и Шанхайския симфоничен оркестър. Танго под звездите ни предлага музиката на Астор Пиацола и именити аржентински композитори, уловена от Густаво Дудамел.

Ценителите на класическа музика ще могат да се насладят и на именитите солисти Джошуа Бел, Евгений Кисин, Марта Аргерич, Хърби Хенкок. Незабравими моменти от музикалната история като изпълнението на Симфония No. 4 на Чайковски с Виенската филхармония ще припомнят особената енергия, прецизност и финес, присъщи на световните професионалисти, запечатали имената си в историята.

Селекцията ще е налична от  днес на онлайн платформата Neterra.TV+ за територията на България, за цената за дълготрайна покупка ще е 5.99 лв. Потребителите могат да закупят различните видове билети за достъп без необходимост от абонамент. 

Ето и концертите от селекцията:

  • Херберт фон Караян и Виенската филхармония

Симфония № 4 от П. И. Чайковски

  • Новогодишен концерт от 1988

Херберт фон Караян и Берлинската филхармония

със солист Евгений Кисин

  • Даниел Баренбойм и Берлинската Щатсопера

Лешникотрошачката

  • Джошуа Бел на живо от Сентрал Парк:

Уестсайдска история

  • Лосанжелиската филхармония,

Хърби Хенкок и Густаво Дудамел

Гала концерт: Рапсодия в синьо

  • Лондонски симфоничен оркестър и Валерий Гергиев

Симфония № 4 от Й. Брамс

Симфония № 4 от К. Шимановски

  • Анна Нетребко, Йонас Кауфман и Томас Хемпсън

Три звезди в Мюнхен

  • Густаво Дудамел и Лосанжелиската филхармония

Танго под звездите в „Холивуд Боул”

  • Концерт от Забранения град

Кармина Бурана с Аида Гарифулина

Концерт № 2 за пиано и оркестър от Рахманинов

с Даниил Трифонов

  • Андрис Нелсон, Кристоф Ешенбах,

Майкъл Тилсън Томас и Джон Уилямс дирижират

Бостънския симфоничен оркестър с участието на

Йо-Йо Ма и МидориКонцерт в чест на 100-годишнината на Бърнстийн в Тангълууд