МУЗИКА

Шиниъд О’Конър прие исляма, вече се казва Шухада

Певицата многократно е споделяла, че е била съкрушена след смъртта на майка си през 1985 г., когато е още тийнейджър.

Ирландската певица Шиниъд О’Конър обяви че е приела исляма, предава BBC. Тя носи вече името Шухада Давит.

51-годишната изпълнителка сподели и снимка, на която е забрадена. В своя Twitter акаунт музикантката заяви, че е горда да бъде мюсюлманка и че ислямът е „естественият завършек за всяко интелигентно теологическо пътешествие“. Тя сподели и видео, в което пее призив за молитва.

О’Конър благодари на мюсюлманите, които я подкрепят в нейното решение и се извини, че все още изговаря арабските думи неправилно.

Шиниъд О’Конър е женена три пъти и има четири деца. Тя стана баба за първи път през 2015 г. Неотдавна привлече внимание с известие, че е в болница и преминава през тежък период. Диагностицирана е с биполярно разстройство.

Певицата многократно е споделяла, че е била съкрушена след смъртта на майка си през 1985 г., когато е още тийнейджър.

Открито е заявявала, че тя и братята и сестрите й са били насилвани физически от родителите си в строго католическо семейство. През годините е споделяла за насилието, което е търпяла в детството си от строгите си родители и нееднократно се е обявявала против католическата църква и сексуалните посегателства над жени и деца. Дори демонстративно бе скъсала снимка на папа Йоан Павел II в едно телевизионно предаване. По-късно е ръкоположена за свещеник в разколна Ирландската апостолическа църква.

Преди две години беше обявена за изчезнала, а по-късно намерена в предградие на Чикаго.

Сама бе споделила, колко силно се нуждае от помощ. Трудно поддържа връзка с четирите си деца заради нестабилното си състояние и агресия, която проявява спрямо тях.