ТЕЛЕВИЗИЯ

Филм за Чарли Чаплин излъчва „Ничия земя“ тази събота

Автор TVOETO RADIO

Наследникът на най-великия комик в историята – Чарли Чаплин – Юджийн даде ексклузивно интервю за “Ничия земя”. То ще бъде излъчено тази събота от 18 часа по Нова телевизия. Елена Чопакова се среща с него в дома на семейството в легендарното имение Маноар дьо Бан на брега на Женевското езеро.

Най-голямата холивудска звезда на всички времена и емблема на своето време, безспорен талант и спорен във възгледите си, Чаплин няма аналог в историята досега – никой от познатите ни знаменитости не може да бъде приравнен по слава или богатство с него за времето, в което е творил и живял. Социалистическа България боготвори комика заради разрива в отношенията му с упадъчния Запад и комунистическите му възгледи. Филмите му са неотменна част от програмата на националната ни телевизия години наред.

Чаплин умира веднъж – през 1977 година, но е погребан цели три пъти. Малко се знае обаче за зловещата българска връзка в смъртта на комика. В един студен мартенски ден на 1978 година зловеща новина разтърсва Европа и света – неизвестни вандали са изровили трупа на Чарли Чаплин три месеца след смъртта му от гроба му в селцето Корсие сюр Веве. Похитителите искат откуп, за да върнат ковчега и мъртвеца на семейството му. В Швейцария това е наречено “престъплението на века”, а в България е малка колонка в страницата, отредена на международните новини. Един от похитителите се оказва българинът Ганчо Ганев, който и до днес живее съвсем близо до дома на семейство Чаплин.

Кражбата на трупа на комика ли е единственото нещо, с което семейство Чаплин свързва България, обидени ли са на българите за похищението, защо Майкъл Джексън един ден се появява на вратата на семейната къща, лесно ли се работи с Мик Джагър, както и какъв шеф е Фреди Меркюри – отговорите на тези въпроси ще даде самият Юджийн Чаплин тази събота от 18:00 часа по Нова.

“Ничия земя”, 2 септември, събота от 18:00 часа

https://www.facebook.com/nichia.zemya

За автора

TVOETO RADIO

rosen@tvoetoradio.net

Leave a Comment