ЛЮБОПИТНО

Тръмп към Аpple: Телефоните ви бяха по-добри, когато имаха бутон!

През март президентът на САЩ нарече шефа на "Епъл" "Тим Епъл". Това беше, за да се пести време", оправда се Тръмп заради това, че е сбъркал името на Тим Кук.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази днес съжаление, че вече го няма физическия бутон на iPhone за приемане на обаждания.

Тръмп отправи тази критика в Туитър директно към Тим Кук, президента на „Епъл“ (Apple).

„Към Тим: бутонът на iPhone беше много по-добре, отколкото прокарването с пръст!“, написа президентът на САЩ в социалната медия.

Тръмп мина от смартфон със системата „Андроид“ към iPhone през март 2017 година, когато „Епъл“ се отказа от физическия бутон за приемане на обаждане на моделите си от горната гама в полза на 100-процентовото използване на дисплея с докосване с пръст.

Изглежда именно тази промяна е причина за раздразнението на президента на САЩ, а не толкова новият iPhone 11 на „Епъл“, който излезе на пазара миналия месец, отбелязва Франс прес.

Не за първи път Тръмп критикува избора на концепцията на американския технологичен гигант.

„Не мога да повярвам, че „Епъл“ не направи iPhone с по-голям екран. „Самсунг“ (Samsung) ще се възползва от това. СТИВ ДЖОБС СИГУРНО СЕ ОБРЪЩА В ГРОБА“, написа Тръмп в Туитър през септември 2013 година.

През март президентът на САЩ нарече шефа на „Епъл“ „Тим Епъл“. Това беше, за да се пести време“, оправда се Тръмп заради това, че е сбъркал името на Тим Кук.