ТЕЛЕВИЗИЯ

Тази събота в “Ничия земя” една история за стрелби, палежи, етническа омраза и бедността

Тази събота, 10 март, в “Ничия земя” Даниела Тренчева разказва една история за стрелби, палежи, етническа омраза и бедността като зараза. Вероятно си спомняте озверялата от бедност, трудности и останала без покрив Анета, която миналото лято заплаши, че ще се запали пред Министерски съвет. Прострелян мъж и девет деца лежат на плещите на упоритата жена, която твърди, че е размислила за намеренията си и само плашела с крайното решение да изгори като факла. Семейството на Анета вече е в общинското жилище в Ботунец…

Анета, Румен и деветте им деца се лутат между институции и… куршуми. Продължават да живеят без ток, нямат баня, нямат печка, нямат пари за доктори, децата се бият и никой не може да ги спре. Наричат го оцеляване… В XXI-ви век никой не може да разбие железните убеждения, че се побеждава и успява с бой на улицата. Оцеляването с каквито и да било средства измества озаптяването с каквито и да било възпитателни мерки.

Тази история е показателна за начина, по който мислят и живеят още хиляди семейства в България – епидемията обхваща предимно многодетните, безработните, беззащитните, понякога внезапно съкратените, но винаги очакващите да им падне отгоре – късметът или помощите.”

 “Ничия земя”, 10 март, събота от 18:00 часа

https://www.facebook.com/nichia.zemya