ПОЛЕЗНО

Спират тировете по пътищата от 16.00 часа днес

Автор TVOETO RADIO

Днес, в последния работен ден преди националния празник, от 16.00 до 20.00 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 т по автомагистралите и най-натоваренитe пътища.

Ограничението ще важи през последния почивен ден – 5 март, понеделник, от 14.00 ч. до 20.00 ч.

Забраната не се отнася за превозни средства, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност ще има две ленти за излизащите от София по път I-1 (Е-79). Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътния възел „Даскалово“ до кръстовището „Драгичево“.

На 5 март от 10.00 до 18.00 ч. (в светлата част от денонощието) в същия участък ще има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“, се посочва в съобщението.

За тържествата на връх Шипка по случай Националния празник на България от 20 ч. на 2 март до 18 ч. на 3 март ще бъде ограничено двупосочното транзитно преминаване на превозни средства през Шипченския проход по път I-5/Е-85/ Габрово – Шипка – Казанлък.

Както всяка година транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по следния маршрут: Русе – Велико Търново – Дебелец – Проход на Републиката – Гурково – Казанлък и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово – Трявна – Белица – Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер – Казанлък – път II-55 – Гурково – Проход на Републиката – Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (път I-5 с път I-6).

За автора

TVOETO RADIO

rosen@tvoetoradio.net

Leave a Comment