„Синя зона“ във Варна от месец май


Общината на морската ни столица Варна реши, че за паркиране в центъра на града, ще има такса от един лев на час – Синя зона. Единствено във Варна шофьорите ще имат възможността да плащат и половинчасов престой.

Живеещите в обхвата на зоната ще ползват преференции. Те ще плащат по пет лева на месец и по 55 лева на година. За втори автмобил месечната такса ще бъде 10 лева, а годишната – 110 лева.

Таксите за големите фирми в центъра на Варна ще бъдат 350 лева на месец и 3.850 лева на година, а извън зоната, таксата ще е 120 лева на месец и 1.320 годишно.

Точната „площ“, която ще бъде покрита от „Синята зона“, ще бъде официално обявена в общината на по-късен етап, която планира публична информационна кампания за новата система.
Платената такса ще се прилага от понеделник до петък, от 09:00 до 19:00 часа, а през събота и неделя и официалните празници, паркингът ще бъде безплатен.

Въвеждайки тази система, третият по големина град в България, се включва в списък, в който вече Пловдив и София „съществуват“.

Предишна Нов 12 сезон на „Столичани в повече” тръгва по bTV
Next Жълт код за дъжд и вятър в част от страната

No Comment

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *