ЛЮБОПИТНО

Пускат радиото на телефоните Samsung

Автор TVOETO RADIO

Samsung ще внедри FM услуга в новите си телефони и така хората ще мога да слушат радио. Компанията е подписала споразумение с NextRadio, пише Engadget.

Повечето смартфони всъщност са снабдени с FM чипове, но производителите не ги „отключват“. Сега корейският гигант е решил да стори това за потребителите си в САЩ и Канада.

На някои радиото им изглежда като остаряла медиа, но то си има и своите предимства. На първо място, то е безплатно.

Освен това приложението NextRadio, което се свързва с местни FM станции, използва значително по-малко ресурси от традиционните стрийминг услуги. То харчи с 20% по-малко данни и 3 пъти по-малко батерия.

И накрая, в случай на извънредна ситуация FM радиото е много по-надеждно за изпращане и получаване на информация, отколкото са други услуги.

Samsung не е първата компания, която решава да отключи FM чипове в своите смартфони. През август стана ясно, че LG също ще си партнира с NextRadio.

По-рано председателят на Федералната комисия по комуникация в САЩ Ажит Пай поиска от Apple също да отключи FM чиповете в своите iPhone модели. Мотивите му бяха свързани с опустошителните урагани през миналата година. Компанията от Купертино обаче отдавна е дала да се разбере, че нейните устройства вече няма излъчват радио.

За автора

TVOETO RADIO

rosen@tvoetoradio.net

Leave a Comment