ПОЛЕЗНО

Ограничения на движението по основни пътища в страната

На 27 и 28 ноември, от 09.30 ч. до 16.00 ч. движението в тунел „Правешки ханове“ на автомагистрала „Хемус“ в посока Варна ще се осъществява в една лента поради ремонтни дейности в изпреварващата лента. Движението ще се извършва в активната лента.

От 12.00 ч. до 15.00 ч. ще бъде ограничено движението по автомагистрала „Хемус“ край Ябланица, между 74-ти и 79-ти км. Временната организация на движението е за извършването на дейности, свързани със строителството на новия участък от автомагистралата. В този интервал движението ще се пренасочва по път I-3 Ботевград – Ябланица.

Ограничено поради ремонт е движението по автомагистрала „Тракия“ в района на 89 км в посока София. Там се извършва ремонт на моста над река Елшишка. Движението се осъществява двупосочно в платното посока Бургас. Срокът за изпълнение е удължен до 26.11.2018 г. Мъгла намалява видимостта в района на тунела „Траянови врата“, пътните настилки са влажни.

От 14.00 15.00 ще бъде ограничено движението по пътя Търговище – пътен възел „Белокопитово“ Временната организация на движението е за извършването на дейности, свързани със строителството на новия участък от автомагистралата.

В този интервал движението ще се пренасочва от пътя Търговище – Шумен по пътя Търговище – Бистра, продължава по пътя Попово – Лозница до кръстовището с пътя Разград – Шумен и се включва отново на АМ „Хемус“ при пътен възел „Белокопитово“ и обратно.

До 21 декември ще бъде ограничено движението по дясната лента в посока Перник на път I-1 София – Перник поради ремонт на тротоарна конзола на моста на река Владайска при разклона за с. Владая до КПП Владая. Трафикът ще преминава двупосочно по останалите две ленти за движение.

теми: