ТЕЛЕВИЗИЯ

Нова ядрена заплаха и липса на контрол в новия сезон на „Стоте“

Автор TVOETO RADIO

Нова ядрена заплаха, липса на контрол и любими герои в непозната светлина очакват зрителите в новия сезон на „Стоте“ . Премиерните епизоди започват на 4 април и ще се излъчват всеки делничен ден от 20:00 ч. по bTV Action.

Главната героиня – Кларк Грифин (Елиза Тейлър), продължава да се бори за оцеляването на човечеството, тъй като планетата е изправена пред друго ядрено разрушение. „Започваме нещата от там, където сме ги оставили. Явно просто става ясно, че светът ще свърши отново”, разказва Грифин.

Заедно със своите приятели, Кларк трябва да предприеме важни съдбоносни решения като това кой заслужава да живее и кой не. Скоро напрежението в Аркадия и в Полис се засилва…

„Стоте” проследява историята на група оцелели в космически кораб, движещ се по орбита над Земята. Те се завръщат на планетата години след ядрена катастрофа, която заличава всякаква следа от цивилизация. Сега стоте непълнолетни престъпници са единственият шанс живота на Земята да продължи.

Сезон 4 е нова глава от постапокалиптичната история по едноименния роман на Кас Морган. Първите епизоди се развиват в Полиса, след разрушението на Града на светлината (City of Light), както и смъртта на канцлер Чарлз Пайк (в ролята Майкъл Бак) и командир Онтари (играе се от Рианън Фиш). Атмосфера на хаос и паника изпълват града. Какво ще се случи сега, когато нова заплаха дебне над оцелелите? Какво следва, когато Коалицията на 13-те клана е мъртва и няма командир? Всички са обезпокоени от бъдещето и са разстроени от смъртта на своите близки. Без лидер, който да успокои масите, ситуацията на Земята е подвластна на анархията, докато един ключов човек не обяви контрол над Полис.

Новата заплаха прави решенията на героите още по трудни и често противоречащи с техния морален кодекс. Сезон 4 предлага различен и по-задълбочен поглед върху персонажите, техните лични трудности и преживявания.

Най-голяма е промяната за героинята на Мери Авгеропулос – Октавия. След смъртта на Линкълн (Рики Уитъл) и смъртта на Пайк, тя преоткрива себе си. Героинята се завръща с нови сили – ожесточена, умна и се проявява като ключов играч в постигането на политическа стабилност в Полиса.

Ново допълнение към сезона е Зак Макгон, който влиза в ролята на Роан. Героят му има интересно минало, което е на път да излезе наяве и да промени взаимоотношенията му, както с неговия народ, така и с Кларк.

Зак е известен с участието си във проекти като „Терминатор: Спасение”,  „Дракула: Неразказан”, „Черни платна” и „Агентите на Щит”.

За автора

TVOETO RADIO

rosen@tvoetoradio.net

Leave a Comment