ПОЛЕЗНО

Коледният базар във Велико Търново отваря врати на 30-ти ноември

С дефиле на духовия оркестър на СУ „Емилиян Станев“ и вокални изпълнения на възпитаниците на Студио „Румина“ в 18,00 ч. на 30 ноември 2018 г., петък, ще бъде официално открит Коледният базар във Велико Търново.

Базарът, създаващ празнична атмосфера и коледно настроение, се организира от Община Велико Търново и Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.

През целия месец декември в 25-те къщички-павилиони, разположени на централната алея в парк „Марно поле“, ще се предлагат уникални ръчно изработени подаръци, коледна украса, играчки, сувенири, произведения на художествените занаяти, сезонни стоки, захарни изделия, кулинарни изкушения, вина, пелин и месни деликатеси. Паркът е с празнична украса и атрактивно осветление, а децата ще могат да се забавляват в специален атракцион.

В началото на базара ще е Коледният календар, на който ще се отброяват дните до настъпването на Рождество Христово. В близост, под внушителна естествена елха, ще е разположена Коледната поща, където джуджета ще приемат до 22-ри декември детските писма за Дядо Коледа.. За да се получи отговор от Лапландия писмата трябва да са с обратен адрес, съветват помощниците на белобрадия старец.

В една от къщичките ще е благотворителната коледна изложба-базар „Ние можем ХII“ на ръкоделия, сувенири, картички и рисунки, изработени от потребителите на социални услуги от Община Велико Търново.

В очакване на Коледа, когато хората стават по-добри и отварят сърцата си, когато доброто се оценява и възнаграждава с дарове, на базара ще има няколко благотворителни кампании. На 7-ми и 8-ми декември ще е дарителската акция наФондация „Искам бебе“. За четвърта поредна на базара къщичка ще има Сдружение „Приятели на животните ВТ“, където ще си събират парични средства, храна, одеала, постелки и играчки за бездомните животни.

Всяка събота през декември на специално изграденатаоткрита сцена на базара ще има вокални изпълнения на талантливи деца и млади изпълнители от Велико Търново и хоротеки.

Коледният базар в парк „Марно поле“ ще бъде отворен всеки ден от 10,00 до 20,00 часа в периода 1-31 декември 2018 г.

КОЛЕДЕН БАЗАР

ПАРК „МАРНО ПОЛЕ“,  1 – 31 ДЕКЕМВРИ 2018г.

ПРОГРАМА

30 ноември /петък/

18,00 ч.  – Официално откриване на Коледен базар 2018:  Дефиле на духовия оркестър на СУ „Емилиян Станев“  и Студио „Румина“

1 декември  /събота/

11,00 ч. – Музикална школа „Елита“

12,00 ч. – Хоротека

8 декември /събота/

11,0,0 ч. – Школа за млади изпълнители  Яница Русева Live

11,30 ч. – Вълшебствата на Ник Меджик

12,00 ч. – Хоротека

15 декември /събота/

11,00 ч. –Изпълнения на вокална школа при НЧ „Напредък 1869“ Горна Оряховица

12,00 ч. – Хоротека

22декември /събота/

11,00 ч. –  Студио „Румина“

12,00 ч. – Хоротека

29 декември /събота/

11,00 ч. – Вокално студио „Таланти“

12,00 ч. – Група „Спейс“

 Всеки ден – Детски атракцион, до 22 декември – Коледна поща