НОВИНИ

Започва монтирането на снегозащитни прегради по пътищата

Автор TVOETO RADIO

До края на ноември ще приключат превантивните ремонти, които се извършват по отсечки от републиканската пътна мрежа.

Изискване към всяко областно пътно управление е то да разполага с минимум 5 км такива съоръжения. В областите, където традиционно има големи снегонавявания, са осигурени и ще бъдат монтирани прегради с по-голяма обща дължина. Това стана ясно на работна среща днес, на която директорите на областните пътни управления докладваха хода на подготовката пред министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и членовете на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

С цел по-добра организация и за да няма бедстващи хора, при необходимост пътищата ще бъдат затваряни за почистване до осигуряване на тяхната пропускливост.

Направената проверка на пътноподдържащите фирми във всички области показва, че са доставени над 60% от необходимите количества инертни и химически материали за цялата страна. В ход е преоборудването на машините. По-голямата част от необходимата техника вече е разположена в пунктовете. Останалите машини работят на обекти, като фирмите са декларирали готовност при необходимост да бъдат преоборудвани в кратки срокове.

До края на ноември ще приключат превантивните ремонти, които се извършват по отсечки от републиканската пътна мрежа. Дотогава ще завърши и полагането на маркировка по пътни участъци. Продължава почистването на растителност с цел подобряване на видимостта.

За автора

TVOETO RADIO

rosen@tvoetoradio.net

Leave a Comment