Днес е празникът на столицата


Празникът на столицата ни започва официално с водосвет и церемония по издигане знамето на града пред храм „Света София“.

Преди това на тържествена сесия на Столичния общински съвет ще бъдат обявени новите почетни граждани на София.

С безплатен вход за посетителите ще работят парк-музей „Врана“, Зоологическата градина, Регионалният исторически музей – София, археологическото ниво на базиликата „Света София“, както и Софийската градска художествена галерия, съобщиха от общината.

Столичният зоопарк предлага на всички посетители днес безплатно участие в демонстрационното хранене на животни. Ако желаят, гостите ще могат да се включат в храненето на маймуните, хищните котки, видрите и хипопотама, като междувременно ще имат възможността да научат интересни факти, свързани с навиците животните.

Пред Народния театър „Иван Вазов“ Софийският духов оркестър ще изнесе концерт след обяд, по-късно в театъра ще се състои церемония за връчване наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата, а от 21 ч. пред театъра започва Sophia Luminosa – огнен пърформанс на „Жар Театър“.

В парк-музей „Врана“ всички посетители ще могат да се докоснат до историята и да се потопят в атмосферата на един от най-богатите паркове. Безплатни обиколки с екскурзовод ще се провеждат през целия ден от 10.00 до 16.00 часа.

За децата голяма атракция ще има в парка на Военната академия, където ще бъде открита изложбата „Живите динозаври“. Билетите са на цени от 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни и могат да бъдат закупени на място. Изложбата ще отворена до 5 ноември.

На Алеята на книгата на бул. „Витоша“ от 10 часа пък е организиран маскараден бал за приятелите на книгите.

Предишна Почитаме св. мъченици София, Вяра, Надежда и Любов
Next Заради тайфуна „Талим“ в Япония отмениха 570 полета