НОВИНИ

Волен Сидеров ще съди БНТ

Сидеров недоволства и от изказването на шефа на БНТ Емил Кошлуков, че няма да го допуска в БНТ по време на кампанията.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров не мисли да се извинява на БНТ за скандала в предаването „Референдум“ и дори се закани, че ще съди телевизията.

Това стана ясно от думите на самия Сидеров в кулоарите на Народното събрание. По думите му не той, а водещата Добрина Чешмеджиев трябвало да му се извини за това, че му е спряла микрофона и я обвини, че се е държала тенденциозно.

Сидеров отрече да са го извели с полиция от студиото и нямало грозни сцени, освен че е казал няколко истини относно кандидата на ВМРО Ангел Джамбазки. Определи като недопустимо допускането на полицаи в студиото на държавната БНТ, която се издържала с парите на данъкоплатците.

Той отново заяви, че БНТ си е позволила да налага цензура, да изключва микрофоните. Сидеров недоволства и от изказването на шефа на БНТ Емил Кошлуков, че няма да го допуска в БНТ по време на кампанията. Това да не е бащиния, попита той.

Сидеров заяви, че ще се консултира с адвокати и се закани да заведе съдебни дела срещу БНТ за това, че с недопускането му, всъщност телевизията нарушава споразумението за отразяване на кампанията. Той не смята, че е нарушил и регламента на предаването.