„Треска за Оскари” 2017 покорява KINO NOVA от 23 януари


Вдъхновен от наближаващата церемония по връчването на най-значимите филмови награди, KINO NOVA и тази година ще срещне най-запалените фенове на киното с хитови заглавия, отличени от филмовата академия на САЩ. В продължение на 5 поредни седмици в „Треска за Оскари” киноманите ще имат възможността да се насладят на селекция от качествени филми – вечни класики, спечелили симпатиите на зрителите, и премиерни заглавия. Разнообразието от жанрове, изключителната актьорска игра и въздействащите сюжети ще задоволят всички вкусове и ще се погрижат за доброто настроение на зрителите пред екрана – от 23 януари, всяка вечер в 21.00 ч. по KINO NOVA.

Новото издание на „Треска за Оскари”, превърнала се в емблема на филмовия канал, ще излъчи в хронологичен ред най-доброто от историята на наградите Оскар в три последователни десетилетия. Първата и втората седмица класически заглавия от 90-те години ще завладеят ефира на KINO NOVA, а началото ще сложи кино шедьовърът Мълчанието на Агнетата. Той е последният от едва три филма в цялата история на наградите Оскар, носител на основните пет награди, известни като „Големите 5“: Най-добър филм, Най-добър режисьор, Най-добра главна мъжка роля, Най-добра главна женска роля и Най-добър сценарий. Друга абсолютна класика, която ще зарадва феновете на KINO NOVA на 28 януари, е спечелилият 3 награди от Академията хит Джурасик парк”. Втората седмица от „Треска за Оскари” ще продължи с още незабравими филми, сред които са Безсъници в Сиатъл” на 30 януари и Филаделфия на 31 януари. Спечелилият приза за Най-добра кинематография през 1995 годинаЛегенди за страстта пък ще припомни епичната история за тримата братя и техния баща на 01 февруари.

Третата седмица на „Треска за Оскари” ще пренесе зрителите от най-доброто от края на 90-те към новия век. На 07 февруари ще видим носителя на Оскар за Най-добър актьор и Най-добра актриса Колкото – толкова”, а последният филм на прага на следващото десетилетие е „Животът е прекрасен”, отличен с три награди Оскар за: Главна мъжка роля, Най-добър чуждестранен филм и Най-добра филмова музика. На 09 февруари новата страница в историята на филмовото изкуство ще разгърне Талантливият мистър Рипли”, следван от още няколко запомнящи се заглавия – Шоколад на 10 февруари, „Гладиатор” на 11 февруари и Герой на 12 февруари.

Сред заглавията, които ще привлекат феновете пред екрана в четвъртата седмица на вълнуващата кино серия „Треска за Оскари” са „Спайдърменна 13 Февруари, Отблизо” на 15 февруари, Трансформърс на 18 февруари и Гадни копилета на 19 февруари.

Последната пета седмица на кампанията ще бъде белязана с някои от най-атрактивните филмови заглавия от последните години и цели три звездни премиери. Джанго без окови” на 22 февруари, с Оскар за Най-добра поддържаща мъжка роля и Най-добър оригинален сценарий, номинираният в 10 категории за ОскарАмериканска схемана 23 февруари и Капитан Филипс на 24 февруари с 6 номинации от Академията също са сред култовите филми, които ще бъдат част от кампанията на KINO NOVA.

Не пропускайте да се насладите на „Треска за Оскари” и едни от най-бляскавите филми от света на киното – всеки ден от 23 януари в 21.00 ч. само в ефира на KINO NOVA.

Предишна Тройно убийство потресе Вълчи дол
Next Програмата на Mtel Sport 1 за 16-29 януари