Connect with us

НОВИНИ

Air France пак се готви да стачкува

Публикувано

на

Десет синдиката от френската авиокомпания Ер Франс (Air France) призовават за стачка на 22 февруари с искане да бъдат повишени заплатите на всички служители с 6 процента през 2018 година, за да компенсира липсата на индексация спрямо инфлацията от последните шест години.

Три синдиката на пилотите, два на стюардесите и стюардите и пет профсъюзни организации на наземния персонал се противопоставят на споразумението, подписано от два синдиката, представляващи 31,3 на сто от гласовете на персонала, предвиждащо увеличение на възнагражденията с 1 процент на два етапа през 2018 година.

Десетте синдиката, автори на стачния призив, представляват 52,6 процента от гласовете на служителите и възнамеряват да се възползват от правото си да блокират това споразумение.

Последното увеличение на заплатите на всички служители е било през 2011 година, припомнят синдикатите.

Ръководството на Ер Франс възнамерява да приложи едностранно мерките от споразумението, предвиждащи увеличение на заплатите с 0,6 процента от 1 април и с 0,4 процента от 1 октомври за всички служители, както и индивидуални увеличения (премии, издигане в длъжност, прослужено време) от 1,4 на сто за наземните служители, плюс актуализиране на обезщетенията за преместване на друга работа.

Продължи да четеш
Реклама
Натисни за коментар

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get TuneIn

Telegram: Contact @tvoetoradio

Последни коментари

TOTAL REQUEST

Вече можете да изпращате вашите поздрави и музикални желания на имейл: request@tvoetoradio.net, Viber и WhatsApp: +359 87 697 4335

Добави снимка, аудио запис с поздрав или видео селфи.
Ние ще обработим вашия поздрав и ще го излъчим след 20:00 часа както и с повторение на следващия ден.

Нека се поздравяваме заедно!

ТЕМИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ ТАЗИ СЕДМИЦА