Connect with us

НОВИНИ

1 219 евро е средната работна заплата в Гърция

Публикувано

на

Средната работна заплата за хората, работещи на пълен работен ден в Гърция, е 1 219,69 евро, съобщава един от най-големите пенсионно-осигурителни фондове в страната IKA.

Данните сочат, че среднодневната надница в южната ни съседка е 52,52 евро, предава „Катимерини“, цитирана от Инвестор. Работещите на половин работен ден в Гърция пък получават средно по 400 евро на месец, или 23,58 евро на ден.

От данните на фонда е видно, че гърците работят средно 21,38 дни месечно. В сектора на строителството работните дни обаче са едва 12,22. Строителството е един от най-тежко засегнатите от кризата в страната.

Средната заплата в сектора е 41,19 евро на ден. Това означава, че строителите получават под 500 евро на месец. Данните сочат още, че заплатите на жените са по-ниски от тези на мъжете.

Работещите жени на пълно работно време получават 84,5% от работната заплата на техните колеги от мъжки пол.

По отношение на почасовата работа обаче разликата не е толкова значима – заплатите на жените са 95,1% от размера на заплатите на мъжете. Минималната работна заплата в Гърция е 683 евро на месец.

Продължи да четеш
Реклама
Натисни за коментар

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get TuneIn

Telegram: Contact @tvoetoradio

Последни коментари

TOTAL REQUEST

Вече можете да изпращате вашите поздрави и музикални желания на имейл: request@tvoetoradio.net, Viber и WhatsApp: +359 87 697 4335

Добави снимка, аудио запис с поздрав или видео селфи.
Ние ще обработим вашия поздрав и ще го излъчим след 20:00 часа както и с повторение на следващия ден.

Нека се поздравяваме заедно!

ТЕМИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ ТАЗИ СЕДМИЦА