БНБ ни учи как да разрешаваме потребителски спорове

Българската народна банка публикува на интернет страницата си актуализиран материал „Информация за финансови продукти и услуги“. Наръчникът съдържа полезна информация за основните характеристики на предлаганите сметки, депозити, карти и кредитни продукти, която е насочена към физическите лица – потребители на различни финансови продукти и услуги. Публикацията съдържа и специален раздел със съвети за разрешаването на потребителски спорове. В него се насочва вниманието на потребителите при възникване на спор, първо, да се обърнат за съдействие към обслужващата банка/финансова или платежна институция/дружество за електронни пари. Публикувана е информация за връзка със структурните единици в съответните институции, отговорни за разглеждането на възражения на

19.09.2017

Четиричленно семейство посреща Мария и Караджов в „Бригада Нов дом”

Липсата на финансови средства може да разклати устоите на всяко едно задружно семейство. В такива моменти са намесва „Бригада Нов дом”, носейки посланието, че има нещо друго, по-силно от парите – човешката съпричастност. Именно тази съпричастност отвежда Мария, Караджов и екипът му този четвъртък от 21.00 часа в общинско жилище в един от крайните квартали на София. Главните герои са Григор, Марияна и двамата има синове Божидар и Николай, които живеят на първия етаж в панелен блок.

Григор и Марияна са влюбена двойка от 18 години. След като се ражда по-големият им син – Божидар, те са изгонени от родителите на Григор и остават на улицата с бебе на ръце. Семейството споделя, че това е бил един от най-трудните периоди в живота им. За щастие успяват да стъпят на краката си по някакъв начин и заживяват под наем.

Но всяка година по едно и също време, съдбата им нанася нов удар и те сменяват различни квартири по една или друга причина. От близо година, задружното четиричленно семейство живее в общинско жилище, за което са се погрижили да изглежда малко по-прилично от началното му състояние. Все още обаче съществуват сериозни проблеми, за които семейството няма възможност да предприеме никакви мерки. Мухълът и влагата са най-големите паразити в апартамента. Липсата на мивка в банята също възпрепятства нормалното ежедневие.

Дали Мария и екипът на Караджов ще успеят да зарадват и това семейство, което вярва в чудесата, ще има ли пречки, пред които ще се изправи бригадата, зрителите на bTV ще разберат на 16 март от 21:00 часа.

 

 

АВТОР

Reply