Хвърчила политат над Шабла

Share:

Шабленци и гостите на града ще могат да се включат в съботния ден в традиционния Фестивал на хвърчилата.

Началото на проявата е 10 часа в местността „Малкото море“, южно от Фара на нос Шабла. От 14 часа ще има концерт на Елица Тодорова и Братя Пищолски.

Фестивалът е организиран от община Шабла и Зелен образователен център. Той ще предложи различни атракции.

Сред тях са демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила, собствена изработка на участниците, свободно пускане на хвърчила, арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и апликации от естествени материали.

Ще има щандове за продажба на ръчно направени сувенири, както и шатри за хапване и пийване.

Местни производители ще предложат екологични продукти – плодове, зеленчуци и мед.

Освен това се организират и пешеходни екскурзии за наблюдение на птици до Тузлата и Тюленово.

Share:

Днес ще е слънчево с температури до 31°

Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, главно в Северна България и планинските райони. Там на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София около 26°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 26-28°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще преобладава слънчево време.

На отделни места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – около 22°, на 2000 метра – около 15°.