Тереза Мей​ покани Доналд Тръмп да посети Великобритания

Доналд Тръмп все така е поканен на държавно посещение във Великобритания въпреки реакцията му на петъчния атентат в Лондон и последвалото недоволство на премиера Тереза Мей, увери самата Мей в интервю за телевизия Ей Би Си.

„Нейно Величество кралицата му отправи покана и президентът я прие. Трябва само да съгласуваме датите и логистиката“, обясни Мей. „Разбирам се добре с него. И както естествено знаете, президентът Тръмп изпитва топли чувства към Великобритания. Като много американци той има семейни връзки с Великобритания и работим много добре заедно. Великобритания и САЩ винаги са имали специални отношения и винаги са работили много добре заедно“, подчерта тя.

Мей отново коментира изказването на Доналд Тръмп след атентата в Лондон, за който пое отговорност „Ислямска държава“. В него бяха ранени 30 души.

„Смятам, че няма никаква полза да се спекулира по текущо разследване“, каза тя. Същото изявление тя направи и в петък.

Скоро след петъчния атентат Тръмп побърза да разкритикува британската полиция. „Още една атака в Лондон на жалък терорист. Това са болни и побъркани хора, които са били в полезрението на Скотланд ярд. Трябва да бъдем проактивни“, написа Тръмп в Туитър.

В интервюто Мей отбеляза, че между нея и Тръмп има разногласия по някои въпроси и даде като пример несъгласието на Лондон с позицията на Вашингтон по Парижкото споразумение за климата, от което САЩ обявиха, че ще се оттеглят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *