Connect with us

НОВИНИ

Тереза Мей​ покани Доналд Тръмп да посети Великобритания

Публикувано

на

Доналд Тръмп все така е поканен на държавно посещение във Великобритания въпреки реакцията му на петъчния атентат в Лондон и последвалото недоволство на премиера Тереза Мей, увери самата Мей в интервю за телевизия Ей Би Си.

„Нейно Величество кралицата му отправи покана и президентът я прие. Трябва само да съгласуваме датите и логистиката“, обясни Мей. „Разбирам се добре с него. И както естествено знаете, президентът Тръмп изпитва топли чувства към Великобритания. Като много американци той има семейни връзки с Великобритания и работим много добре заедно. Великобритания и САЩ винаги са имали специални отношения и винаги са работили много добре заедно“, подчерта тя.

Мей отново коментира изказването на Доналд Тръмп след атентата в Лондон, за който пое отговорност „Ислямска държава“. В него бяха ранени 30 души.

„Смятам, че няма никаква полза да се спекулира по текущо разследване“, каза тя. Същото изявление тя направи и в петък.

Скоро след петъчния атентат Тръмп побърза да разкритикува британската полиция. „Още една атака в Лондон на жалък терорист. Това са болни и побъркани хора, които са били в полезрението на Скотланд ярд. Трябва да бъдем проактивни“, написа Тръмп в Туитър.

В интервюто Мей отбеляза, че между нея и Тръмп има разногласия по някои въпроси и даде като пример несъгласието на Лондон с позицията на Вашингтон по Парижкото споразумение за климата, от което САЩ обявиха, че ще се оттеглят.

Продължи да четеш
Реклама
Натисни за коментар

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get TuneIn

Telegram: Contact @tvoetoradio

Последни коментари

TOTAL REQUEST

Вече можете да изпращате вашите поздрави и музикални желания на имейл: request@tvoetoradio.net, Viber и WhatsApp: +359 87 697 4335

Добави снимка, аудио запис с поздрав или видео селфи.
Ние ще обработим вашия поздрав и ще го излъчим след 20:00 часа както и с повторение на следващия ден.

Нека се поздравяваме заедно!

ТЕМИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ ТАЗИ СЕДМИЦА