Connect with us

ТЕЛЕВИЗИЯ

Темата на NOVA: Децата си отиват

Публикувано

на

Около 206 000 са децата, които не ходят на училище. Това е почти колкото населението на  целия Северозапад. Някои от тях никога не са стъпвали в училище, други просто не са вече у нас. Къде са тези деца? Отговор на този въпрос търси журналистът Биляна Борисова в Темата на NOVA тази неделя след централната емисия новини.

Това са няколко истории за ръката, която постепенно забравя да пише българските букви и за устните, които все по-рядко изричат българските думи. Малкият Алекс и семейството му ще напуснат България и скоро споменът за родната Монтана ще избледнее. Малките Мелани и Виктор от няколко години живеят в Англия и вече я наричат свой дом. Юлиан също се готви да напусне родината, за да следва в престижен западен университет и споделя, че в чужбина вижда повече перспективи за себе си.

Защо децата напускат България? Гледайте Темата на NOVA – тази неделя, 17 септември, в 19.20 ч., след централната емисия на Новините на NOVA.

Продължи да четеш
Реклама
Натисни за коментар

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get TuneIn

Telegram: Contact @tvoetoradio

Последни коментари

TOTAL REQUEST

Вече можете да изпращате вашите поздрави и музикални желания на имейл: request@tvoetoradio.net, Viber и WhatsApp: +359 87 697 4335

Добави снимка, аудио запис с поздрав или видео селфи.
Ние ще обработим вашия поздрав и ще го излъчим след 20:00 часа както и с повторение на следващия ден.

Нека се поздравяваме заедно!

ТЕМИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ ТАЗИ СЕДМИЦА