САЩ удариха Сирия

Американски удари в Сирия в отговор на химическата атака срещу Хан Шейхун. Бойни кораби на Съединените щати в Средиземно море са изстреляли тази нощ 60 ракети „Томахок“ по правителствени цели в Сирия. Американският президент заяви, че операцията е „жизненоважна“ за националните интереси на Съединените щати.

Операцията е извършена в района на сирийския град Хомс. Мишената е била военновъздушна база, откъдето във вторник сирийската авиация е извършила химическата атака срещу сирийското селище Хан Шейхун. Тогава загинаха 86 души, 27 от които деца.

Вашингтон обвини за атаката режима в Дамаск. Американският президент Доналд Тръмп призова всички „цивилизовани страни“ да се присъединят към Съединените щати и да се сложи край на кръвопролитията в Сирия.

Донлад Тръмп, президент на САЩ:

Във вторник Сирия извърши ужасяваща химическа атака срещу невинни цивилни. Като използва нервопаралитичен агент, Асад отне живота на мъже, жени и деца. Никое дете не трябва да страда от подобен ужас. Тази вечер аз наредих въздушна военна атака в Сирия, там – откъдето е започнала химическата атака. Жизненоважно за националната сигурност на Съединените щати е да се предотврати разпространението и използването на смъртоносни химически оръжие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *