БНБ ни учи как да разрешаваме потребителски спорове

Българската народна банка публикува на интернет страницата си актуализиран материал „Информация за финансови продукти и услуги“. Наръчникът съдържа полезна информация за основните характеристики на предлаганите сметки, депозити, карти и кредитни продукти, която е насочена към физическите лица – потребители на различни финансови продукти и услуги. Публикацията съдържа и специален раздел със съвети за разрешаването на потребителски спорове. В него се насочва вниманието на потребителите при възникване на спор, първо, да се обърнат за съдействие към обслужващата банка/финансова или платежна институция/дружество за електронни пари. Публикувана е информация за връзка със структурните единици в съответните институции, отговорни за разглеждането на възражения на

19.09.2017

Роботите влизат в UpDate – този уикенд по Bloomberg TV Bulgaria

Кои области ще бъдат най-засегнати от технологичния напредък и какво точно представляват социалните роботи – гледайте UpDate в събота, 18 февруари, от 19,30 часа по Bloomberg TV Bulgaria Тони Белпем, професор по когнитивни системи и роботика в Plymouth University, ще коментира от какви роботи се нуждае светът. Според него вървим от автоматизация към автономност и предстои да виждаме роботи, които ще могат да вземат все повече решения. Вторият гост в UpDate ще бъде Доминик Бьозл, старши мениджър „Корпоративни иновации“ в германската компания за роботика KUKA, който ще коментира отговорността на предстоящата промяна.  

На 19 февруари (19,30 часа) гост на UpDate е българският стартъп iHELP, който разработва приложение за мобилна мрежа за взаимопомощ при спешни случаи. В рубриката AppDate ще се представи приложението Tiny Scanner – софтуер, който помага да сканираме в движение документи, когато не разполагаме с традиционен скенер. В Review технологичното предаване ще насочи вниманието към едно устройство от среден клас, което гарантира лека работа при всякакви условия. Това е таблетът Prestigio MultiPad Visconte V – полезна джаджа на разумна цена.

АВТОР

Reply