„Провокативно“ стартира нова поредица „Поколението“

Share:

Предаването „Провокативно“ стартира нова поредица – „Поколението“, с фокус върху младите хора, които навършват пълнолетие и поемат по пътя си на отговорни възрастни. Как се извървява пътят от детството до зрелостта? Защо в България абитуриентският бал е толкова значим? Кои са днешните абитуриенти и как се подготвят за своя бал? Това са само част от въпросите, на които ще търси отговор екипът на водещата Милена Фучеджиева.

На 30 април в 10,30 часа „Провокативно“ среща зрителите с организаторите на благотворителната акция “Подарък абитуриентска рокля”. Каузата помага на момичета в затруднено материално положение, като им осигурява тоалети за бала.

„Всичко започна много естествено, като непринудена вечер между приятелки. Всяка от нас стигна до извода, че имаме прекалено много официално скъпи рокли, които просто седят в гардероба. Решихме, че можем да направим нещо добро от това“, споделя в аванс Пламена Стефанова, един от организаторите на кампанията, а другият организатор, Мария Костадинова, добавя: „Решението на хората да помогнат идва от факта, че повечето от нас виждат колко е труден този момент за всяко момиче. Всеки е минал оттам и знае какво коства балът на родителите. Всяко семейство може да спести голяма сума пари, като съкрати разходите си за рокля“.

В рубриката “Женските досиета Х” журналистът Борис Ангелов разказва за Цола Драгойчева в една малко известна роля – пазител на гей общността по времето на соца.

Тези и още интересни теми – в “Провокативно” в неделя от 10,30 по Bulgaria ON AIR.

Share:

Днес ще е слънчево с температури до 31°

Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, главно в Северна България и планинските райони. Там на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София около 26°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 26-28°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще преобладава слънчево време.

На отделни места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – около 22°, на 2000 метра – около 15°.