БНБ ни учи как да разрешаваме потребителски спорове

Българската народна банка публикува на интернет страницата си актуализиран материал „Информация за финансови продукти и услуги“. Наръчникът съдържа полезна информация за основните характеристики на предлаганите сметки, депозити, карти и кредитни продукти, която е насочена към физическите лица – потребители на различни финансови продукти и услуги. Публикацията съдържа и специален раздел със съвети за разрешаването на потребителски спорове. В него се насочва вниманието на потребителите при възникване на спор, първо, да се обърнат за съдействие към обслужващата банка/финансова или платежна институция/дружество за електронни пари. Публикувана е информация за връзка със структурните единици в съответните институции, отговорни за разглеждането на възражения на

19.09.2017

От 1 март спират старите версии на Skype

Microsoft обяви, че старите версии на Skype за PC, Mac и устройства с Linux вече няма да бъдат поддържани. След 1-ви март 2017 г. старите версии на Skype няма да работят, тъй като Microsoft актуализира приложението към по-нова версия.

След началото на март потребителите няма да могат да влязат в Skype с версия за Windows до 7.16, а за macOS от 7.0 до 7.18. „Ако сте един от тези потребители всичко, което ще трябва да направите е да изтеглите новата актуализация“, казва екипът на Skype.

В своя блог компанията разкри, че това е част от стратегията да се премине по-гладко и по-лесно от по-старите версии към новата Skype версия. Тя ще предлага повече и по усъвършенствани функции като запис на видеочат.

Най-малко засегнати ще са потребители на операционната система Windows 10, тъй като в нея е интегрирана предварителната версия на универсалното приложение Skype.

„Ние влагаме нашата енергия и страст в създаването на нещо наистина специално и това е само началото“, казват от Skype.

АВТОР

Reply