Connect with us

ЛЮБОПИТНО

Най-добрите държави за живеене

Класацията обхваща 153 държави, в които живее 98% от световното население. Той обхваща широк комплекс от показатели, от насилието над жени, до употребата на телефони и интернет.

Публикувано

на

Исландия и Норвегия са държавите, в които има най -добри условия за живот на жените. На дъното са Сирия и Афганистан. Това сочи ново подреждане, което ще бъде обявено днес.

Измерването и подобряването на женския живот е ключът към мира и сигурността на народите като цяло, заявиха авторите на новия индекс от Института за изследване на мира в Осло и Института Джорджтаун за жени, мир и сигурност (GIWPS).

Класацията обхваща 153 държави, в които живее 98% от световното население. Той обхваща широк комплекс от показатели, от насилието над жени, до употребата на телефони и интернет.

Както често се случва при класирането на напредъка на жените, Близкият изток и Северна Африка са на дъното на подреждането, а скандинавските страни доминират в предната част на индекса.

Според класирането първите места заемат Исландия, Норвегия, Швейцария, Словения, Испания, Финландия, Канада, Холандия, Швеция, Белгия, Сингапур, Дания, Германия и Великобритания. САЩ се класират на 22-ро място.

На края на класацията са Сирия, Афганистан, Йемен, Пакистан, Централно-африканската република, Демократична република Конго, Ирак, Мали, Судан, Нигер, Ливан, Камерун и Чад.

Продължи да четеш
Реклама
Натисни за коментар

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get TuneIn

Telegram: Contact @tvoetoradio

Последни коментари

TOTAL REQUEST

Вече можете да изпращате вашите поздрави и музикални желания на имейл: request@tvoetoradio.net, Viber и WhatsApp: +359 87 697 4335

Добави снимка, аудио запис с поздрав или видео селфи.
Ние ще обработим вашия поздрав и ще го излъчим след 20:00 часа както и с повторение на следващия ден.

Нека се поздравяваме заедно!

ТЕМИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ ТАЗИ СЕДМИЦА