БНБ ни учи как да разрешаваме потребителски спорове

Българската народна банка публикува на интернет страницата си актуализиран материал „Информация за финансови продукти и услуги“. Наръчникът съдържа полезна информация за основните характеристики на предлаганите сметки, депозити, карти и кредитни продукти, която е насочена към физическите лица – потребители на различни финансови продукти и услуги. Публикацията съдържа и специален раздел със съвети за разрешаването на потребителски спорове. В него се насочва вниманието на потребителите при възникване на спор, първо, да се обърнат за съдействие към обслужващата банка/финансова или платежна институция/дружество за електронни пари. Публикувана е информация за връзка със структурните единици в съответните институции, отговорни за разглеждането на възражения на

19.09.2017

Лютови и Чеканови отново жертви на заговор в „Столичани в повече”

В петък вечер от 21.00 часа жителите на Извор ще се вълнуват само от едно – как да се справят с наводнението. Жителите на селото се срещат с кмета Узунов, който им предлага решение на проблема с пострадалите имоти – инвеститор, готов да изкупи пострадалите им къщи. Това се оказва добре познатият и винаги готов да помогне Константин Цеков.

От наводнението се възползват и Радко и Яна, чиято стратегията за бизнес с маршрутка пропада. Яна взeма нещата в свои ръце и кара Радко да товари в него чували с пясък от детска площадка и да ги продава на Изворските баби да си укрепват къщите. Покрай тази схема жителки на Извор вербуват Радко да отвлече с буса отец Григорий и да го върне в селото. Причината – в „Шоуто на попа” Григорий се обявява срещу нов проектозакон за връщането на хората по родните им места и подканва хората да се подпишат в подкрепа на организиран от предаването референдум. Той не се изразява ласкаво за Извор и разгневява бившите си съселяни.

След съселяните си, при кмета отиват и Рангел, и Йордан. Те тръгват натам с идеята да търсят обезщетение за наводнението, но като виждат кой управлява селото, бързо разбират, че такова няма да получат. Вместо това Цеков им предлага да пийнат заедно и визитата им се проточва. През това време при Славея и Гълъбина, разгневени от закъснението на мъжете си и също подпийнали, идва неочакван посетител – сирийски бежанец.

 

ТЕМИ:

АВТОР

Reply