Connect with us

ЛЮБОПИТНО

Летището в Дубай остава номер едно в света по брой на пътниците

Публикувано

на

За четвърта поредна година международното летище в Дубай е утвърдило през 2017 година позицията си на световен лидер по брой на обслужените пътници с нов рекорд от 88,2 милиона пасажери, съобщи групата Дубай еърпортс (Dubai Airports).

Пътникопотокът на основното летище на емирството от Залива, намиращо се на кръстопът между Европа и Азия, се е увеличил с 5,5 на сто спрямо 2016 година, се казва в съобщението.

През 2016 година пътниците на дубайското летище бяха 83,6 милиона.

Тази аерогара е платформа на една от най-големите международни авиокомпании, Емирейтс (Emirates). Тя е номер едно в света по брой обслужени пътници от 2014 година, когато изпревари лондонското летище Хийтроу.

Рекордът за 2017 година е достигнат въпреки временната забрана за внасяне на преносими компютри в пътническия салон, наложена от Съединените щати през март за някои от полетите от арабски страни и Турция.

Основна дестинация на дубайското летище през 2017 година е останала Индия с 12 милиона пътници (+5,4 на сто спрямо 2016 година), тъй като в Обединените арабски емирства (ОАЕ) има значителна индийска общност.

Великобритания е станала втората дестинация, с 6,4 милиона пътници (+6,7 на сто), изпреварвайки с малък брой пасажери Саудитска Арабия (6,3 милиона или +4,6 процента).

Двата основни пазара със силно увеличение на пътникопотока са Русия (1,3 милиона пътници или +28 на сто) и Китай (2,2 милиона пътници или +19,4 на сто).

Сред градовете Лондон остава дестинация номер 1 с 4 милиона пътници, следван от Мумбай (2,4 милиона) и Джеда (2,1 милиона).

Продължи да четеш
Реклама
Натисни за коментар

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get TuneIn

Telegram: Contact @tvoetoradio

Последни коментари

TOTAL REQUEST

Вече можете да изпращате вашите поздрави и музикални желания на имейл: request@tvoetoradio.net, Viber и WhatsApp: +359 87 697 4335

Добави снимка, аудио запис с поздрав или видео селфи.
Ние ще обработим вашия поздрав и ще го излъчим след 20:00 часа както и с повторение на следващия ден.

Нека се поздравяваме заедно!

ТЕМИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ ТАЗИ СЕДМИЦА