Connect with us

ТЕЛЕВИЗИЯ

„Карбовски: Втори план” за „срамежливия” български патриотизъм и вносните дарители на гени

Публикувано

на

Точно в 17:00 ч. в съботния „Втори план” Мартин Карбовски ще представи новия си проект „Семена” от две гледни точки – как у нас се решава проблемът с даряването на семенна течност и как това се прави в Холандия.

В България над 250 хиляди двойки имат репродуктивни проблеми. Смята се, че при близо половината от тях проблемът е у мъжа. В новия епизод на предаването Карбовски ще отиде в единствената клиника у нас, която работи с български репродуктивен материал, с желанието да стане донор. Оказва се обаче, че българските мъже нямат културата да даряват и да помагат на други българи в нужда, а семенната течност, която се използва за изкуствено осеменяване у нас, е внос от Дания.

На запад журналистът ще срещне зрителите на bTV с най-успешния биологичен родител на Стария континент. Той е на 42 години и към момента на интервюто е помогнал за създаването на почти 100 деца. Заниманието си нарича „частен донор-осеменител” и всичко, което прави, е да помага на бездетни хора да се сдобият с поколение.

Колкото и забавно-срамежливо да звучи това за някои – проблемът у нас е сериозен:  „Какви мъже гледам по улицата – обаче вместо в чашката, бъдещето на нацията отива в канала”, роптае Карбовски, осъзнавайки проблема, който касае около половин милион българи.

В съботния 22 октомври неговият „Втори план” ще надгради идеята за нормалното, защото понякога се оказва, че най-нормалното, което може да се направи, е да се помага. Било то с репродуктивен биологичен материал.

Продължи да четеш
Реклама
Натисни за коментар

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get TuneIn

Telegram: Contact @tvoetoradio

Последни коментари

TOTAL REQUEST

Вече можете да изпращате вашите поздрави и музикални желания на имейл: request@tvoetoradio.net, Viber и WhatsApp: +359 87 697 4335

Добави снимка, аудио запис с поздрав или видео селфи.
Ние ще обработим вашия поздрав и ще го излъчим след 20:00 часа както и с повторение на следващия ден.

Нека се поздравяваме заедно!

ТЕМИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ ТАЗИ СЕДМИЦА