Йовка се завръща този петък в “Столичани в повече”

Share:

На Разпети петък драматични събития ще се случат в домовете на Лютови и Чеканови, които ще накарат двете враждуващи семейства отново да обединят усилия. Осъзнавайки, че ситуацията с бежанците няма да се хареса нито на амариканските, нито на руските инвеститори, те решават да се заемат с разчистването на стадиона заедно като направят протест. Неразбирателствата между тях, обаче, се оказват непреодолими и в крайна сметка Лютови и Чеканови отново стават съперници – решават да подготвят два отделни протеста.

В дома на Чеканови Мария и Гретхен се разбират учудващо добре и решават да се съюзят срещу Фридрих, който не отговаря на обажданията им. Междувременно Григорий не е добре посрещнат в селото. Мислейки попа за крадец, Гретхен го напада. Той за кратко е в безсъзнание, а когато се събужда, любовта към това „привидение” го обсебва.

Любовта от пръв поглед поразява и Радко. След като вече работи за Константин, той лъже родителите си, че ще ходи на среща, за да се измъкне от протеста. Радко отива с Иванов да вземат паспортите на бежанците и там среща красивата сирийка Зухра. У Лютови Яна също отказва да помогне за каузата на родителите си и ги оставя сами да измислят лозунги за протеста. И Рангел, и Йордан получават вдъхновение и написват прочувствени речи. Няма кой да ги чуе обаче. И на двата протеста не идва никой. При това положение инвеститорите се отказват от проектите в Извор и Рангел, и Йордан остават без работа.

На вратата на Андрей се появява брат му, който се извинява и търси Каролина. Тя от своя страна е в Извор да говори със Спас. В крайна сметка те се сдобряват и остават да живеят в селото. Точно когато всичко се подрежда за тях на вратата на Лютови се появяват неочаквани гости – Йовка се връща заедно с малкия Кипър.

Share:

Днес ще е слънчево с температури до 31°

Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, главно в Северна България и планинските райони. Там на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София около 26°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 26-28°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще преобладава слънчево време.

На отделни места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – около 22°, на 2000 метра – около 15°.