БНБ ни учи как да разрешаваме потребителски спорове

Българската народна банка публикува на интернет страницата си актуализиран материал „Информация за финансови продукти и услуги“. Наръчникът съдържа полезна информация за основните характеристики на предлаганите сметки, депозити, карти и кредитни продукти, която е насочена към физическите лица – потребители на различни финансови продукти и услуги. Публикацията съдържа и специален раздел със съвети за разрешаването на потребителски спорове. В него се насочва вниманието на потребителите при възникване на спор, първо, да се обърнат за съдействие към обслужващата банка/финансова или платежна институция/дружество за електронни пари. Публикувана е информация за връзка със структурните единици в съответните институции, отговорни за разглеждането на възражения на

19.09.2017

Изтекли са епизоди на няколко сериала и сценария на предстоящи серии от Game of Thrones

Телевизионният канал HBO разследва хакерска атака срещу програмата си.

В имейл, изпратен до служителите, с който разполага и CNN Tech, президентът на компанията Ричард Плеплър обяснява, че кибер нападението е довело до „открадната информация, включително на някои от програмите ни“.

Според Entertainment Weekly хакерите вече са публикували по един неизлъчен епизод от сериалите „Ballers“ (Играчи) и „Room 104“ (Стая 2014), както и сценария на епизода на „Game of Thrones“ (Игра на тронове), който предстои да бъде излъчен следващата седмица.

От HBO, която също като CNN е собственост на Time Warner, отказват да коментират конкретна информация по хакерското нападение с мотива за текущо разследване. Говорител на компанията заяви, че се работи по правния аспект на инцидента и с външни компании за кибер сигурност, които разследват атаката.

HBO е поредната компания от развлекателния бранш, която бива атакувана от хакери. По-рано тази година изтече петия сезон на сериала „Orange is the New Black“ (Оранжевото е новото черно) на Netflix, след като компанията отказа да плати откуп.

Не за първи път се случва да изтекат предварително и серии от хитовия сериал „Game of Thrones“. През 2015 г. бяха пуснати онлайн първите 4 епизода на 5-и сезон, малко след премиерата му.

АВТОР

Reply