Connect with us

ТЕЛЕВИЗИЯ

Израел забранява телевизия „Ал Джазира“

Публикувано

на

Израел смята да затвори офиса на катарския телевизионен канал „Ал Джазира“ в Ерусалим. Това съобщи израелският министър на комуникациите Аюб Кара в страната.

По думите му медията „подкрепя тероризма“. Кара обясни, че кабелните оператори са приели предложението арабскоезичният и англоезичният канал на „Ал Джазира“ да не бъдат излъчвани.

Министърът уточни още, че за да бъде затворен офисът, трябва да се приемат допълнителни законодателни мерки.

Прескартите на репортерите и журналистите, които работят за катарската телевизия в Израел, ще бъдат анулирани, а с кабелните оператори стартират преговори за прекратяване на излъчването на „Ал Джазира“.

Израел не е първата държава, която предприема подобна стъпка Наскоро Йордания и Саудитска Арабия закриха местните офиси на „Ал Джазира“. Мрежата е забранена в няколко страни – Египет, Ирак, Бахрейн, ОАЕ, Саудитска Арабия и Сирия.

Решението на Израел бе осъдено от Катарската новинарска мрежа и ще се оспори в съда, предадоха световните медии., цитирайки високопоставен представител на „Ал Джазира“.

Продължи да четеш
Реклама
Натисни за коментар

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get TuneIn

Telegram: Contact @tvoetoradio

Последни коментари

TOTAL REQUEST

Вече можете да изпращате вашите поздрави и музикални желания на имейл: request@tvoetoradio.net, Viber и WhatsApp: +359 87 697 4335

Добави снимка, аудио запис с поздрав или видео селфи.
Ние ще обработим вашия поздрав и ще го излъчим след 20:00 часа както и с повторение на следващия ден.

Нека се поздравяваме заедно!

ТЕМИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ ТАЗИ СЕДМИЦА