БНБ ни учи как да разрешаваме потребителски спорове

Българската народна банка публикува на интернет страницата си актуализиран материал „Информация за финансови продукти и услуги“. Наръчникът съдържа полезна информация за основните характеристики на предлаганите сметки, депозити, карти и кредитни продукти, която е насочена към физическите лица – потребители на различни финансови продукти и услуги. Публикацията съдържа и специален раздел със съвети за разрешаването на потребителски спорове. В него се насочва вниманието на потребителите при възникване на спор, първо, да се обърнат за съдействие към обслужващата банка/финансова или платежна институция/дружество за електронни пари. Публикувана е информация за връзка със структурните единици в съответните институции, отговорни за разглеждането на възражения на

19.09.2017

Измислиха нов вид шоколад

Швейцарска фабрика за сладкарски изделия създаде четвърти вид шоколад. Това става за първи път в света от 87 години насам. Сега след млечния, тъмния и белия шоколад се появи рубинов. Името му Ruby.

От компанията Barry Callebaut обясняват, че са използвали рубинови на цвят какаови зърна, така че да създадат шоколад с вкус на ягода. Това е първият нов шоколад след 1930 година, когато на пазара излиза белия. Майсторите се надяват новия вид шоколад да стане хит сред любителите на сладкото.

Тези, които са го пробвали твърдят, че не прилича нито на млечния, нито на белия и тъмния шоколади. Той е и по-лек, което означава, че може да се консумира повече.

АВТОР

Reply