Connect with us

НОВИНИ

Допълнителни мерки за трафика в празничните дни

Публикувано

на

В седмицата преди Великден традиционното голямо празнично пътуване ще започне още в четвъртък следобед и ще приключи следващия понеделник. Натоварено се очаква да бъде движението и в събота вечерта, когато много хора ще тръгнат да посрещнат Великден в някои от големите манастири. Ето защо от „Пътна полиция“ са взели необходимите мерки за нормален трафик, предаде БНТ.

„Големият пътникопоток се очаква в последния работен ден – четвъртък следобед и затова нашата организация е заедно с колегите от „Автомобилна администрация“ и АПИ да подпомогнем трафика, с временната организация на движението там, където трябва да бъде въведена, с извеждането на автомобилите от големите градове, в т.ч. и от столицата. Очаква се да подпомогнем движението и гражданите да са доволни“, заяви инсп. Мария Ботева – „Пътна полиция“.

Когато хората се сблъскат с някакви проблеми, нека да се обаждат на „Пътна полиция“ или на тел. 112, посъветва инсп. Ботева. По думите й, още в четвъртък патрули ще подпомагат трафика от София към подходите към трите автомагистрали, което обаче не означава, че нарушителите няма да бъдат санкционирани.

В последния работен ден и в първия почивен се очаква голям пътникопоток както към различните дестинации в страната, така и към граничните пунктове към Гърция – обичайни за празнични дни направления. Така, че ГКПП „Кулата“ ще бъде натоварен, което вече случи по Лазаровден и Цветница. Други натоварени направления ще бъдат към големите храмове, както и към Рилския, Бачковския и Троянския манастир, към морето и „Дунав мост“. Очаква се по всички направления да има натоварено движение, обясни още инсп. Мария Ботева от „Пътна полиция“.

Ще се засилят проверките и за алкохол, наркотици и шофиране без книжки в късните часове на Великден. От „Пътна полиция“ съветват пътуващите да планират добре времето, в което ще пътуват и да не забравят, че по границите има по-засилени проверки, заради новия регламент на Европейския съюз.

Продължи да четеш
Реклама
Натисни за коментар

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get TuneIn

Telegram: Contact @tvoetoradio

Последни коментари

TOTAL REQUEST

Вече можете да изпращате вашите поздрави и музикални желания на имейл: request@tvoetoradio.net, Viber и WhatsApp: +359 87 697 4335

Добави снимка, аудио запис с поздрав или видео селфи.
Ние ще обработим вашия поздрав и ще го излъчим след 20:00 часа както и с повторение на следващия ден.

Нека се поздравяваме заедно!

ТЕМИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ ТАЗИ СЕДМИЦА