Допълнителни мерки за трафика в празничните дни

383
0
Share:

В седмицата преди Великден традиционното голямо празнично пътуване ще започне още в четвъртък следобед и ще приключи следващия понеделник. Натоварено се очаква да бъде движението и в събота вечерта, когато много хора ще тръгнат да посрещнат Великден в някои от големите манастири. Ето защо от “Пътна полиция” са взели необходимите мерки за нормален трафик, предаде БНТ.

“Големият пътникопоток се очаква в последния работен ден – четвъртък следобед и затова нашата организация е заедно с колегите от “Автомобилна администрация” и АПИ да подпомогнем трафика, с временната организация на движението там, където трябва да бъде въведена, с извеждането на автомобилите от големите градове, в т.ч. и от столицата. Очаква се да подпомогнем движението и гражданите да са доволни”, заяви инсп. Мария Ботева – “Пътна полиция”.

Когато хората се сблъскат с някакви проблеми, нека да се обаждат на “Пътна полиция” или на тел. 112, посъветва инсп. Ботева. По думите й, още в четвъртък патрули ще подпомагат трафика от София към подходите към трите автомагистрали, което обаче не означава, че нарушителите няма да бъдат санкционирани.

В последния работен ден и в първия почивен се очаква голям пътникопоток както към различните дестинации в страната, така и към граничните пунктове към Гърция – обичайни за празнични дни направления. Така, че ГКПП “Кулата” ще бъде натоварен, което вече случи по Лазаровден и Цветница. Други натоварени направления ще бъдат към големите храмове, както и към Рилския, Бачковския и Троянския манастир, към морето и “Дунав мост”. Очаква се по всички направления да има натоварено движение, обясни още инсп. Мария Ботева от “Пътна полиция”.

Ще се засилят проверките и за алкохол, наркотици и шофиране без книжки в късните часове на Великден. От “Пътна полиция” съветват пътуващите да планират добре времето, в което ще пътуват и да не забравят, че по границите има по-засилени проверки, заради новия регламент на Европейския съюз.

Share:

Днес ще е слънчево с температури до 31°

Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, главно в Северна България и планинските райони. Там на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София около 26°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 26-28°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще преобладава слънчево време.

На отделни места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – около 22°, на 2000 метра – около 15°.