Connect with us

НОВИНИ

Днес празнуват Гален, Галена, Галина, Галя

Публикувано

на

Днес Православната Църква почита паметта на света Галина и мъченик Кондрат. Произходът на имената Галин и Галина е от старинното „гал“ – мургав, черен (смятало се е, че мургавите хора са по-здрави и обични) или от диалекта „галун – „гълъб“. Според друга версия, името идва произлиза от глагола „галя“. Днес празнуват хората с имена – Гален, Галена, Галина, Галя.

Света Галина става една от жертвите, пострадали при управлението на император Деций Траян в гр. Коринт (дн. Гърция). Била е последователка на Св. мъч. Кодрат. По това време много мъже и жени, верни на Христовата вяра, стават жертви на областния управител, предприел гонения срещу християните в областта.

Цветовете, които носят щастие на носещите името Галина, са мали­нов и виолетов. Камъкът, който ги пази от злини е гранат. Растенията, които им действат благотворно са граха и ела­та. Животното-покровител е катеричката.

Продължи да четеш
Реклама
Натисни за коментар

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get TuneIn

Telegram: Contact @tvoetoradio

Последни коментари

TOTAL REQUEST

Вече можете да изпращате вашите поздрави и музикални желания на имейл: request@tvoetoradio.net, Viber и WhatsApp: +359 87 697 4335

Добави снимка, аудио запис с поздрав или видео селфи.
Ние ще обработим вашия поздрав и ще го излъчим след 20:00 часа както и с повторение на следващия ден.

Нека се поздравяваме заедно!

ТЕМИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ ТАЗИ СЕДМИЦА