БНБ ни учи как да разрешаваме потребителски спорове

Българската народна банка публикува на интернет страницата си актуализиран материал „Информация за финансови продукти и услуги“. Наръчникът съдържа полезна информация за основните характеристики на предлаганите сметки, депозити, карти и кредитни продукти, която е насочена към физическите лица – потребители на различни финансови продукти и услуги. Публикацията съдържа и специален раздел със съвети за разрешаването на потребителски спорове. В него се насочва вниманието на потребителите при възникване на спор, първо, да се обърнат за съдействие към обслужващата банка/финансова или платежна институция/дружество за електронни пари. Публикувана е информация за връзка със структурните единици в съответните институции, отговорни за разглеждането на възражения на

19.09.2017

Два пъти минаваш на червено, взимат ти книжката

Турското правителство работи по правило, според което шофьорската книжка ще бъде временно отнемана, ако даден водач мине на червен светофар два пъти.

Това заяви министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

„В случай на повторно минаване на червено, заедно с налагането на парична глоба ще влезе в сила и временно прекратяване на свидетелството за правоуправление”, заяви Сойлу. Думите му дойдоха по време на семинар в Анкара на име „Безопасност на движението по пътищата и автомобилния транспорт”. Турският министър отбеляза, че през последните пет години в Турция са убити 140 души, а 35 573 души са били ранени заради минаване на червен светофар.

Сой добави, че всеки ден в южната ни съседка около 20 души загиват заради пътни инциденти, като тези инциденти струват на държавата около 38.9 млрд. турски лири (18.5 млрд. лева) годишно.

Турската медия обаче не дава информация дали новото правило би засегнало чуждестранните посетители в Турция.

АВТОР

Reply