Два пъти минаваш на червено, взимат ти книжката

Share:

Турското правителство работи по правило, според което шофьорската книжка ще бъде временно отнемана, ако даден водач мине на червен светофар два пъти.

Това заяви министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

„В случай на повторно минаване на червено, заедно с налагането на парична глоба ще влезе в сила и временно прекратяване на свидетелството за правоуправление”, заяви Сойлу. Думите му дойдоха по време на семинар в Анкара на име „Безопасност на движението по пътищата и автомобилния транспорт”. Турският министър отбеляза, че през последните пет години в Турция са убити 140 души, а 35 573 души са били ранени заради минаване на червен светофар.

Сой добави, че всеки ден в южната ни съседка около 20 души загиват заради пътни инциденти, като тези инциденти струват на държавата около 38.9 млрд. турски лири (18.5 млрд. лева) годишно.

Турската медия обаче не дава информация дали новото правило би засегнало чуждестранните посетители в Турция.

Share:

Днес ще е слънчево с температури до 31°

Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, главно в Северна България и планинските райони. Там на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София около 26°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 26-28°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще преобладава слънчево време.

На отделни места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – около 22°, на 2000 метра – около 15°.