Connect with us

ТЕЛЕВИЗИЯ

„Геният“ сезон 2 по National Geographic с Пабло Пикасо

Вторият сезон на поредицата „ГЕНИЯТ“ ще проследи живота и работата на испанския художник Пабло Пикасо – един от най-влиятелните и известни артисти на 20-ти век.

Публикувано

на

National Geographic обяви, че вторият сезон на поредицата „ГЕНИЯТ“  ще проследи живота и работата на испанския художник Пабло Пикасо – един от най-влиятелните и известни артисти на 20-ти век. Новият сезон, продукция на Fox 21 Television Studios, отново е поверен на Imagine Entertainment, компанията на изпълнителните продуценти Брайън Грейзър и Рон Хауърд, Madison Wells Media’s OddLot Entertainment и EUE/Sokolow и ще бъде излъчен премиерно през 2018.

Артистичната кариера на Пабло Диего Хосе Франсиско де Паула Хуан Непомусено Мария де лос Ремедиос Киприано де ла Сантисима Тринидад Руиз и Пикасо се простира в над 80 от общо 91 години от неговия живот, голяма част от които прекарани в неговия втори дом – Франция. Подобно на героя от първия сезон на „ГЕНИЯТ“ – Алберт Айнщайн, Пикасо преобразява и интерпретира света по напълно нов и неортодоксален начин и постоянно провокира представите ни за изкуство и творчество. Плодотворният художник създава над 50 000 творби, сред които най-известни са Старият китарист от Синия му период, изложена в Арт Института в Чикаго; Герника, вдъхновена от нацистката бомбардировка над едноименния малък град в Испания, която може да бъде видяна в музея Reina Sofia, Мадрид;  Госпожиците от Авиньон, вдъхновена от неговата любовница и муза Фернанд Оливие, изложена в Музея за Съвременно изкуство в Ню Йорк.

Страстната му натура и неуморимата му творческа енергия са неразривно свързани с личния му живот, изпълнен с шумни бракове, безброй афери и постоянно менящи се политически и лични съюзници. В годините, прекарани в кипящия от живот Париж в началото на 20 век, Пикасо се среща с писатели, художници и артисти като Ърнест Хемингуей, Коко Шанел, Анри Матис, Марк Шагал, Гертруд Щайн, Жорж Брак и Жан Кокто. Пикасо постоянно преоткрива себе си, винаги стремящ се към новото и отвъд познатите граници на артистична изява.

Кен Билър отново ще бъде начело на екипа на сериала, като ще влезе в ролята и на изпълнителен продуцент и сценарист за новия сезон. Втори сезон идва отново от Fox 21 Television Studios, чийто скорошен сериал „Народът срещу О. Джей Симпсън: Американска криминална история“ доминира на всички награди и оглави избора на критиката; Imagine Television, създатели на сериалите “24” и “Империя” с изпълнителни продуценти Брайън Грейзър и Рон Хауърд, както и изпълнителният продуцент Франки Калфо и продуцентът Анна Кълп; и Madison Wells Media’s OddLot Entertainment, които по-рано тази година продуцираха номинирания за Оскар игрален филм “На всяка цена,”  с изпълнителни продуценти Джиджи Прицкер и Рейчъл Шейн. Сам Соколов и Джеф Кууни от EUE/Sokolow също са изпълнителни продуценти. Снимките на сериала се очаква да започнат по-късно тази година, а премиерата е планирана за 2018 по National Geograhic в 171 държави на 45 езика.

„Изключително сме развълнувани от ентусиазма, с който „ГЕНИЯТ“  беше посрещнат през последните девет седмици, както от публиката, така и от критиката и нямаме търпение да се отдадем отново на идеята със сезон две“, каза Изпълнителният директор на National Geographic Global Networks Къртни Монро. “Повече от всички свои съвременници, с творчеството си Пикасо драматично изразява модерната епоха и определя нови културни норми. Вълнуваме се да се впуснем в живота и гения му, като зад гърба си имаме изключително талантлив екип, който ще работи за сериала.“

„Забележителната история на артистичния визионер Пабло Пикасо е перфектната тема за сезон две на „ГЕНИЯТ“ .“, каза изпълнителният продуцент Рон Хауърд. „Пикасо е новатор, който оставя дълбоко артистично и културно влияние и въздействие над света и ние с нетърпение очакваме да продължим успешното ни партньорство с National Geographic и Fox 21 Television Studios, за да разкажем непознатата история на един брилянтен човек.“

Провъзгласен за „Наслада за окото“ от Los Angeles Times, “Завлядяващ” от The New York Times и изпълнен с „брилянтна актьорска игра“, според San Francisco Chronicle, първият сезон на “ГЕНИЯТ“  е с участието на Джефри Ръш в ролята на професор Айнщайн, Джони Флин в ролята на Айнщайн като млад, както и Емили Уотсън в ролята на втората съпруга на Айнщайн – и негова първа братовчедка – Елза Айнщайн. В продължение на 10 епизода сериалът проследява как Алберт се превръща в Айнщайн, като показва как човекът със скромен произход става познатия ни непокорен мислител с огромно въображение, през битката му за признание от властващото статукво, до световната му слава и статут на звезда като учения, отключил мистериите на космоса със своята Теория на относителността.

Продължи да четеш
Реклама
Натисни за коментар

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get TuneIn

Telegram: Contact @tvoetoradio

Последни коментари

TOTAL REQUEST

Вече можете да изпращате вашите поздрави и музикални желания на имейл: request@tvoetoradio.net, Viber и WhatsApp: +359 87 697 4335

Добави снимка, аудио запис с поздрав или видео селфи.
Ние ще обработим вашия поздрав и ще го излъчим след 20:00 часа както и с повторение на следващия ден.

Нека се поздравяваме заедно!

ТЕМИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ ТАЗИ СЕДМИЦА