Connect with us

ЛЮБОПИТНО

В Ню Йорк най-евтините цигари вече струват 13 долара

Публикувано

на

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио подписа закон, с който минималната цена за кутия цигари в Ню Йорк се вдига от сегашните 10,5 на 13 долара, съобщи Асошиейтед прес. Намалява и броят на местата, където ще могат да се купят цигари. Решението влиза в сила от 1 юни.

Така Ню Йорк става американският град с най-скъпите цигари, съобщи здравният отдел на кметството. В новата цена е включен и данък. Целта е да се намали броят на пушачите в града, които са около 900 000. В Ню Йорк живеят около 8,5 милиона души.

С новите разпоредби, общо седем, се намалява наполовина броят на търговците на дребно, които ще лиценз да продават тютюн. Сега това са около 8300 фирми. Забранява и продажбата на всякакви тютюневи изделия в дрогерии, ще се изисква вече разрешително за продажба на електронни цигари, всички жилищни сгради ще трябва да разработят свои правила за пушенето и да запознават с нея всичките си наематели.

Опонентите на новите мерки казват, че повишаването на цените ще накара много пушачи да купуват цигари на черния пазар – контрабандни и необложени с данък.

Продължи да четеш
Реклама
Натисни за коментар

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get TuneIn

Telegram: Contact @tvoetoradio

Последни коментари

TOTAL REQUEST

Вече можете да изпращате вашите поздрави и музикални желания на имейл: request@tvoetoradio.net, Viber и WhatsApp: +359 87 697 4335

Добави снимка, аудио запис с поздрав или видео селфи.
Ние ще обработим вашия поздрав и ще го излъчим след 20:00 часа както и с повторение на следващия ден.

Нека се поздравяваме заедно!

ТЕМИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ ТАЗИ СЕДМИЦА