БНБ ни учи как да разрешаваме потребителски спорове

Българската народна банка публикува на интернет страницата си актуализиран материал „Информация за финансови продукти и услуги“. Наръчникът съдържа полезна информация за основните характеристики на предлаганите сметки, депозити, карти и кредитни продукти, която е насочена към физическите лица – потребители на различни финансови продукти и услуги. Публикацията съдържа и специален раздел със съвети за разрешаването на потребителски спорове. В него се насочва вниманието на потребителите при възникване на спор, първо, да се обърнат за съдействие към обслужващата банка/финансова или платежна институция/дружество за електронни пари. Публикувана е информация за връзка със структурните единици в съответните институции, отговорни за разглеждането на възражения на

19.09.2017

В Испания започва традиционния бой с домати – „Томатина“

Испанското градче Буньол днес е домакин на традиционната битка с домати. Идеята за фестивала “Томатина“ се е зародила преди повече от 70 години.
Около 160 тона домати в 6 камиона чакат началото на празника в Буньол.

Градчето близо до Валенсия ежегодно приема около 22 000 гости на фестивала.

Боят започва по сигнал, след това камионите тръгват през централната улица на Буньол, осигурявайки зеленчуковите боеприпаси на всички, които искат да се забавляват. Замерянето с домати трае точно час.

Местните жители се гордеят с фиестата: „През този час всичко е позволено, разбира се, запазвайки уважението към другите. Имате причина да атакувате и съседа с домат. Това е усещането за свободата, която имаме“.

Въпреки атаките в Барселона и Камбрилс този месец, мерките за сигурност на “Томатина“ ще бъдат на практика същите, както през миналата година. Хората в Буньол казват, че животът трябва да продължи.

АВТОР

Reply