Всеки ден по 10 гръцки фирми се местят у нас

283
0
Share:

Всеки ден поне 10 фирми от района на Еврос в Гърция се местят в България. Това става ясно от данни, изнесени официално от гръцкото посолство в София.

Някои от компаниите правят преместването фиктивно, но повечето съвсем реално изнасят дейността си в България, пише Econ.bg.

Според информация на търговския отдел на посолството, регистрираните и активни фирми с гръцко участие през първото тримесечие на 2016 са около 15 000, в сравнение с 13 500 в края на 2015 г. и 9000 през 2013 г.

Става дума основно за малки фирми, а сред причините е най-вече увеличението на данъчна и осигурителна тежест.

От своя страна, правителството в последните месеци заплашва, че ще издири и санкционира „фиктивните фирми“ в България, но всички, които са запознати със закона в рамките на ЕС знаят, че това е невъзможно, тъй като тези дружества са легитимни, коментират гръцки медии.

Share:

Днес ще е слънчево с температури до 31°

Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, главно в Северна България и планинските райони. Там на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София около 26°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 26-28°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще преобладава слънчево време.

На отделни места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – около 22°, на 2000 метра – около 15°.