Велопоход “Заедно с велосипед”

176
0
Share:

Велопоход “Заедно с велосипед” ще започне от 10.00 ч. днес до лятната сцена на Борисовата градина. Ще присъстват заместник-кметът на София по транспорт Евгени Крусев, Екатерина Йорданова – председател на постоянната комисия по транспорт към Столичен общински съвет. Това е финалното събитие от провеждащата се в София Европейска седмица на мобилността.

Обиколката ще започне от Борисовата градина и ще продължи през Ловния парк и през Южния парк. Колоездачите ще изминат общ маршрут от 13 км, който преминава през много от парковете на София.

Всички посетители ще могат през целия ден днес да разглеждат и тестват велосипеди, както и да станат част от работилница за колела.

За тези, които няма да бъдат на колело, са подготвени забавления със зумба танци, йога практика и образователни игри по безопасност на движението за най-малките. Те също могат да пристигнат на велопразника със своите колела или тротинетки.

Събитието в Борисовата градина се провежда със специалното съдействие на Посолство на Дания у нас.

Share:

Днес ще е слънчево с температури до 31°

Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, главно в Северна България и планинските райони. Там на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София около 26°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 26-28°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще преобладава слънчево време.

На отделни места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – около 22°, на 2000 метра – около 15°.