Connect with us

ЛЮБОПИТНО

Велико Търново събира българските производители на „Трапезица Фест“

Публикувано

на

Първо специализирано изложение на български производители на храни и напитки ще се проведе във Велико Търново от 12 до 14 октомври 2017 година. “Трапезица Фест“ е вдъхновено от инициативата на БНТ „Вкусът на България“ – част от кампанията „Купувам българско“. Организира се от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“, Националното сдружение на общините, , Прим Експо и Прим Нет ООД.

На изложението утвърдени компании от хранително-вкусовата промишленост, ферми и малки производители на храни по уникални семейни рецепти ще покажат пред търговци и клиенти своите нови продукти и търсени на пазара стоки. През трите дни на събитието в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ ще бъдат представени месо и месни произведения, мляко и млечни продукти, птиче месо и продукти, яйца, хляб и хлебни изделия, захарна и сладкарска продукция, риба и рибни продукти, мед и пчелни продукти, сокове и безалкохолни напитки, вино, пиво и спиртни напитки, производители на плодове, зеленчуци и подправки, кулинарна продукция и консерви по оригинални регионални рецепти от цялата страна.

В началото на месец май 2017 г. Националното сдружение на общините в Република България и БНТ 2 стартираха съвместна кампания „Вкусът на България“.  Инициативата си постави за цел да съдейства на българските производители в преодоляването на пречките за развитие на икономическата им активност. Паралелно с активните действия за  законодателни промени в полза на производителите на храни, Сдружението на общините дава възможност за съвременно представяне на „Трапезица Фест“  на множество малки и средни предприятия, които съхраняват местните традиции, вкусове, развиват регионалната специфика и поддържат отглеждането в страната на изчезващи култури.

Продължи да четеш
Реклама
Натисни за коментар

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get TuneIn

Telegram: Contact @tvoetoradio

Последни коментари

TOTAL REQUEST

Вече можете да изпращате вашите поздрави и музикални желания на имейл: request@tvoetoradio.net, Viber и WhatsApp: +359 87 697 4335

Добави снимка, аудио запис с поздрав или видео селфи.
Ние ще обработим вашия поздрав и ще го излъчим след 20:00 часа както и с повторение на следващия ден.

Нека се поздравяваме заедно!

ТЕМИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ ТАЗИ СЕДМИЦА